22. april 2019
Birgitte Boesen, indehaver af Buske Øst-arealet i Hvalsø, kritiserer forbuddet mod skorstene, som forhindrer brændeovne. Det rammer de anderledes, spændende bo-projekter. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Birgitte Boesen, indehaver af Buske Øst-arealet i Hvalsø, kritiserer forbuddet mod skorstene, som forhindrer brændeovne. Det rammer de anderledes, spændende bo-projekter. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbud mod skorstene: Vi skyder os selv i foden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbud mod skorstene: Vi skyder os selv i foden
Lejre - 12. januar 2019 kl. 09:15
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg bakker op om, at man ikke skal genere sin nabo med sodpartikler og røg. Men man må overveje andre muligheder end at forbyde skorstene. Man kan i stedet stille krav om partikelfiltre eller på anden måde forhindre forurening af omgivelserne.

Det siger Birgitte Boesen, indehaver af Buske Øst-udstykningen i Hvalsø. Hun slår til lyd for at definere et krav til forurening af brændeovne i stedet for et forbud mod skorstene. Mange bosættere ønsker et anderledes, bæredygtigt liv - med brændeovne eller masseovne, fortæller hun til DAGBLADET Roskilde lørdag.

Forbuddet mod skorstene i alt nyt kommende byggeri i Lejre Kommune er foreløbigt vedtaget i lokalplaner for Muningården ved Lejre og Buen 6 i Ejby. Forbuddet, der skal forhindre installering af brændeovne, er også varslet i lokalplanforslagene for området ved Lyndby Rådhus samt Buske Øst i Hvalsø.

- Tanken er sådan set rigtig - at man skal forhindre forurening og at naboer generes. Men vi skyder os selv i foden med det forbud, siger Birgitte Boesen, der ejer Buske Øst-jorden.

Her ønsker en gruppe mennesker at bygge et bofællesskab, og de har et spændende projekt i svang. Som omfatter muligheden for at installere brændeovne.

Se også DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk