16. december 2017
Lung taler dansk og er en talentfuld fodboldspiller i Hvalsø IF Fodbolds U-13 pigehold, der spiller i Elite Øst. Privatfoto
Lung taler dansk og er en talentfuld fodboldspiller i Hvalsø IF Fodbolds U-13 pigehold, der spiller i Elite Øst. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldfolk kæmper for udviste Lung

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldfolk kæmper for udviste Lung
Lejre - 19. juni 2017 kl. 12:46
Af Rita Vestergård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodboldpigen Lung og hendes familie fra Myanmar er udvist til Rumænien fra 27. juni, men fodboldforældre står bag fakkeloptog for at vække opmærksomhed og hindre det.

arrow Læs også: Lung og hendes familie ikke rejst

Fakkeloptoget er onsdag 21. juni klokken 17.30 fra Hvalsø Station til Hvalsø Boldbaner, hvor Lung og de øvrige U13-piger skal spille kamp en time senere i Elite Øst.

- Det er en trist udvisning af en familie af kvoteflygtninge fra Myanmar. De er udvist til Rumænien, men børnene taler dansk og trives her. Alle børnene taler dansk og er velintegrerede, og Lung er en dygtig fodboldpige og en god kammerat, siger fodboldfar Christian Albertsen.

Familien Galau er udvist til Rumænien, som de blev sendt til som kvoteflygtninge, men er to gange flygtet til Danmark efter chikane, vold og sygdom i lejren.

Familien tilhører det etniske mindretal katcinerne, som ifølge FN er udsat for forfølgelse, vold og fratagelse af basale rettigheder i Myanmar, tidligere Burma.

Familien består af faderen Hkawbawn Galau, moderen Ying Sagaw, børnene Lung, Ying, Lang og Luk på 13, 11, 7 og 6 år. De har siden september 2014 boet på Avnstrup Asylcenter og tidligere i en længere periode i Brovst.

arrow Udvist familie bakket op af fodboldfolk
22. juni 2017 kl. 16:26 Opdateret: kl. 16:26
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk