21. januar 2019
Forældre, politikere, børn og personaler var samlet i den nye mellembygning, der skal fungere både som fælleshus og forsamlingshus, når den står færdig i slutningen af januar næste år. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Forældre, politikere, børn og personaler var samlet i den nye mellembygning, der skal fungere både som fælleshus og forsamlingshus, når den står færdig i slutningen af januar næste år. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flag på visionen om et fælles børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flag på visionen om et fælles børnehus
Lejre - 28. september 2017 kl. 09:58
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rejsningen af fælleshuset mellem de to institutioner Røglebakken og Egebjerget i Lejre by blev fejret med et festligt rejsegilde onsdag eftermiddag. Til februar står Børnehuset Skjoldungerne klar, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Håndværkerne, forældre, personale og politikere samt mange øvrige involveret i det ambitiøse 10 millioner kroners byggeri fejrede dagen med dem, det allermest handler om: børnene. Hensigten er, at de store børn fra Egedalen også skal være her, når Børnehuset Skjoldungerne står færdigt den 27. januar næste år.

Formanden for Udvalg for Børn & Ungdom, Villy Hauritz (SF) lagde i sin tale vægt på at takke de ildsjæle, der allerede for en del år siden begyndte at arbejde med tankerne og visionerne for et samlet børnehus på dette sted.

Det er noget af et kunststykke, som udføres lige nu, for niveauforskellen mellem Røglebakken og Egebjerget er halvanden meter på den skrånende grund, og de to bygninger skal forbindes til én stor institution. Mellem de to bygninger rejses en mellembygning, et fælleshus, som nu har fået tag på og snart lukkes.

Fra fælleshuset og op ad skråningen til den østlige Røglebakken skal et glas-overdækket rampeforløb konstrueres, og det kombineres med et uopvarmet værksted, forklarer arkitekt Anders Køhler-Johansen fra firmaet Arkiplus. Glasgangen får samtidigt karakter af et orangeri og væksthus - kun fantasien sætter grænser.

Fra den vestlige side af mellembygningen skal der ligeledes bygges en forbindelse til Egebjerget. Der bliver lavet et nyt kontor og ny garderobe til personalet, nyt handicaptoilet samt et udetoilet til børnene og en liggehal. Køkkenet udvides i gl. Egebjerget, så fællesrummet her kan blive et nyt grupperum.

Se også DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk