24. april 2019
Besigtigelse ved Helligrenden. Repræsentanter fra Lejre Kommune, Nationalparken Skjoldungelandet og Selsø Lindholm Godser. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Besigtigelse ved Helligrenden. Repræsentanter fra Lejre Kommune, Nationalparken Skjoldungelandet og Selsø Lindholm Godser. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem tons grus skal lægges i vandløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem tons grus skal lægges i vandløb
Lejre - 12. oktober 2018 kl. 11:22
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helligrenden skal restaureres med gydegrus til havørreder, og Den Sjællandske Grusbande efterlyser nu frivillige til formålet, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

Helligrenden i Lejre Kommune er ét af de fineste ørredvandløb med tilløb til Roskilde Fjord. Hvert år vandrer havørrederne op i åen for at gyde på gydestrækninger i skoven, hvor Selsø-Lindholm godser er lodsejer.

- Vi vil gerne have ørrederne helt op i de øverste dele af vandløbet, idet der er analogi mellem længden af det gode ørredvandløb og produktionen af ørreder. Derfor tager vi nu fat i en gydestrækning, hvor der i den grad mangler gydegrus, siger Rune Hylby, leder af grusbanden.

- Projektet er af mindre omfang, idet vi »blot« skal lægge i omegnen af fem tons gydegrus i vandløbet. Det svarer til tre fine gydebanker, som nok skal blive brugt allerede til vinter, tilføjer Rune Hylby.

Man kan melde sig til projektet, der udføres søndag den 21. oktober kl. 10.10 med mødested ved åen på Brobjergvej 2, Abbetved, 4060 Kr. Såby. Medbring skovl, rive og gerne en trillebør, for deltagerne er nødt til manuelt at fragte gruset de sidste meter ned til vandløbet i slugten.

Send en mail eller sms til bandeleder Rune Hylby på hylby@mail.dk eller telefon, 2536 4280. Eller meld på https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk