9. juli 2020
Mette og Jan bygger selv et noget usædvanligt hus i Frikøbing ved Hvalsø. En stor dome, der står tydeligt i landskabet. Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Mette og Jan bygger selv et noget usædvanligt hus i Frikøbing ved Hvalsø. En stor dome, der står tydeligt i landskabet. Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et anderledes hjem - med højt til loftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et anderledes hjem - med højt til loftet
Lejre - 24. august 2019 kl. 16:49
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Frikøbing ved Hvalsø bliver et helt særligt hus bygget i disse dage. Huset er en såkaldt dome, og står som en stor kuppel midt i det bæredygtige område.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har ledt efter et sted, hvor vi kunne udføre og udleve vores drøm om at bygge en dome. Det har vi kunnet her i Frikøbing, siger Jan Møller, der bygger sit og kæresten, Mette Nielsens, drømmehus.

I december solgte de deres helt almindelige parcelhus i Vipperød og kastede sig ud i projektet om at bygge Lejres første dome, hvor de kunne bo. I 2015 var Mette og Jan på et kursus på Friland på Djursland, der er et økosamfund. Her så de en, der var ved at bygge en dome, og inspirationen til deres kommende hus ramte dem.

- Til at starte med tænkte vi, at det var da en skæg og anderledes bygning. Men da vi trådte ind i kuplen, blev vi begge ramt af en kæmpemæssig wauw-effekt, fortæller Jan Møller, mens Mette Nielsen uddyber:

- Vi blev enormt fascinerede af rummet, som man trådte direkte ind i. Det var stort og højtideligt - og gennemgribende fantastisk. Siden har tanken om en dome ulmet og ulviklet sig.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk