17. oktober 2019
Glæden var stor, da det nye Øm Børne- og Kulturhus blev indviet i november 2017. Men skuffelsen over mangler i byggeriet indtraf hurtigt, og de nye lokaler kunne ikke tages i brug. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Glæden var stor, da det nye Øm Børne- og Kulturhus blev indviet i november 2017. Men skuffelsen over mangler i byggeriet indtraf hurtigt, og de nye lokaler kunne ikke tages i brug. Arkivfoto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenør konkurs - men skatteyderne rammes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenør konkurs - men skatteyderne rammes ikke
Lejre - 09. januar 2019 kl. 13:46
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomhed, der har ombygget institutionen Lærkereden og Øm Forsamlingshus, er gået konkurs. Det drejer sig om Daurehøj Erhvervsbyg A/S, som Lejre Kommune ligger - eller lå - i tvist med om byggeriet af det nye børne- og kulturhus på grund af fejl og mangler. Det skriver DAGBLADET Roskilde om onsdag.

I december 2018 blev firmaet erklæret konkurs ved skifteretten i Holbæk. Umiddelbart før konkursen modtog Lejre Kommune en syn- og skønserklæring om byggeriet, som langt hen ad vejen giver Lejre Kommune medhold i de fejl, som kommunen har påpeget.

Lejre Kommune er straks gået i gang med at lægge planer for, hvordan byggeriet kan færdiggøres: - Mit bedste bud er, at byggeriet er tilendebragt og klart til at blive taget i brug den 1. april i år, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til DAGBLADET Roskilde.

Man kunne frygte, at den begærede konkurs ville blive en stor ekstraudgift for Lejre Kommune. Det drejer sig om udbedringer for ca. 2 mio. kroner. Men den regning forventer Carsten Rasmussen kan klares uden yderligere omkostninger for Lejres skatteydere, fordi entreprenøren har indbetalt et depositum, en sikkerhedsgaranti, forklarer borgmesteren.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk