30. maj 2020
Glæden var stor, da det nye Øm Børne- og Kulturhus blev indviet i november 2017. Men skuffelsen over mangler i byggeriet indtraf hurtigt, og de nye lokaler kunne ikke tages i brug. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Glæden var stor, da det nye Øm Børne- og Kulturhus blev indviet i november 2017. Men skuffelsen over mangler i byggeriet indtraf hurtigt, og de nye lokaler kunne ikke tages i brug. Arkivfoto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenør konkurs - men skatteyderne rammes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenør konkurs - men skatteyderne rammes ikke
Lejre - 09. januar 2019 kl. 13:46
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomhed, der har ombygget institutionen Lærkereden og Øm Forsamlingshus, er gået konkurs. Det drejer sig om Daurehøj Erhvervsbyg A/S, som Lejre Kommune ligger - eller lå - i tvist med om byggeriet af det nye børne- og kulturhus på grund af fejl og mangler. Det skriver DAGBLADET Roskilde om onsdag.

I december 2018 blev firmaet erklæret konkurs ved skifteretten i Holbæk. Umiddelbart før konkursen modtog Lejre Kommune en syn- og skønserklæring om byggeriet, som langt hen ad vejen giver Lejre Kommune medhold i de fejl, som kommunen har påpeget.

Lejre Kommune er straks gået i gang med at lægge planer for, hvordan byggeriet kan færdiggøres: - Mit bedste bud er, at byggeriet er tilendebragt og klart til at blive taget i brug den 1. april i år, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til DAGBLADET Roskilde.

Man kunne frygte, at den begærede konkurs ville blive en stor ekstraudgift for Lejre Kommune. Det drejer sig om udbedringer for ca. 2 mio. kroner. Men den regning forventer Carsten Rasmussen kan klares uden yderligere omkostninger for Lejres skatteydere, fordi entreprenøren har indbetalt et depositum, en sikkerhedsgaranti, forklarer borgmesteren.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk