16. januar 2019
Birgit Oksbjerg og Karsten Agersted i deres pæonhave i Kattinge, hvor der findes ca. 60 forskellige slags pæoner. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Birgit Oksbjerg og Karsten Agersted i deres pæonhave i Kattinge, hvor der findes ca. 60 forskellige slags pæoner. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En mageløs pæonhave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mageløs pæonhave
Lejre - 09. juni 2018 kl. 11:52
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ægteparret Birgit Oksbjerg og Karsten Agersted har en mageløs have i Kattinge, fyldt med pæoner og roser, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Gennem årene er parret blevet fanget ind af at dyrke mangfoldigheden blandt de smukke, ofte store, fyldige blomster. Og pæon-dyrkning er blevet en passion for de to, der er aktive i Dansk Pæon Selskab og ofte studerer pæoner i udlandet.

Det hele begyndte med to træpæoner i 1996, som de stadig har i haven. Birgit Oksbjerg er med årene blevet stadig mere betaget af mulighederne med pæoner, som kommer i mange former og farver. Lige fra kæmpestore fyldte blomsterkroner til flade, næsten åkandelignende blomster.

Fascinationen har udviklet sig til en lidenskab. Og Karsten Agersted, der er entusiastisk fotograf, er trukket ind i den blomstrende hobby. Nu deler de passionen for pæoner og har stor viden om arter og de mange smukke hybrider, der løbende udvikles.

Karsten har stadig et travlt arbejdsliv som kemiker på DTU. Birgit er netop gået på pension; hun er uddannet antropolog, Kina-kender og indtil for nylig ansat på Risø DTU. De er begge aktive i Dansk Pæonselskab; Karsten er redaktør af Pæontidende, og de studerer ofte pæoner på deres forårsrejser.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk