19. maj 2019
Steen Juul derhjemme på træningscentret ved Osted. Hans horsemanship har været medvirkende til at gøre ham til alle tiders største travsportsmand i Danmark. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Steen Juul derhjemme på træningscentret ved Osted. Hans horsemanship har været medvirkende til at gøre ham til alle tiders største travsportsmand i Danmark. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fantastisk karriere i sulkyen bag stjernerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fantastisk karriere i sulkyen bag stjernerne
Lejre - 01. september 2018 kl. 11:06
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Steen Juul, der har sit domicil og træningscenter nær Osted, er alle tiders største travsportsmand i Danmark - med over 100 mio. kroner indkørt og 7500 sejre.

Takethem er den hest i stalden, der har opnået de største internationale resultater. I maj blev han 2'er i Danmarks største internationale løb mod verdensstjerner, Copenhagen Cup, og sidste vinter vandt han løb i Frankrig.

Og han er bare én af de mange store stjerner, der findes på Steen Juuls træningscenter lige sydøst for Osted. Søndag fik Steen Juul sin niende derbysejr som træner med den lille kriger Chock Nock.

Ingen har bare tilnærmelsesvist været i nærheden af de resultater i Danmark. Steen Juul har haft talrige store stjerner i stalden gennem tiderne - fra Rudolf Le Ann til Takethem, der har over 2,7 mio. kroner indløbet på kontoen, og Bandit Brick, der har vundet 30 sejre. Og så de ni derbyvindere.

Tilmed har han en stjerne i svøb til næste års derby i den ikke særligt store - men meget talentfulde - treårige hingst Da Vinci Peak, der tidligere i år vandt Jysk treårings Grand Prix.

Steen Juul smiler - jo, det er netop sådanne store talenter, der er med til at bevare begejstringen og fortsætte som træner. Selv om man efterhånden er blevet 68 år...

DAGBLADET Roskilde har besøgt Steen Juul på træningscentret ved Osted, hvor pt. 45 travheste findes, og hvor Steen Juul har haft sit domicil siden 1985. Han fortæller om sin største glæde ved arbejdet med travhestene, de alvorlige ulykker, han har været igennem, og om hvor mange kilometer - hundredtusinder, han har tilbragt i sulkyen.

Læs mere i lørdagens udgave af DAGBLADET Roskilde. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk