11. december 2017
Girafferne ser opmærksomt på fodermester Anita Holm - hun kommer med en lækkerbidsken i form af lucernehø fra Herslev. Foto: Zoologisk Have København
gallery icon

Se billedserie

Girafferne ser opmærksomt på fodermester Anita Holm - hun kommer med en lækkerbidsken i form af lucernehø fra Herslev. Foto: Zoologisk Have København
Foto: Copenhagen Zoo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksotiske dyr nyder lucerne fra Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksotiske dyr nyder lucerne fra Lejre
Lejre - 12. august 2017 kl. 10:59
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En økologisk Lejre-bonde med et lille hobby-landbrug har fået nogle usædvanlige, ja meget eksotiske aftagere til hans afgrøder, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Nemlig sjældne okapier samt giraffer i Zoologisk Have København, der dagligt går og gumler på næringsrigt lucerne-hø fra Thomas Finderups marker ved Herslev.

Det er Zoologisk Haves foderansvarlige, Anita Holm, der længe har arbejdet på at finde et alternativ til de 14-15 tons lucerne-hø, som Zoo årligt importerer fra enten Sydafrika eller Spanien. Og nu er det lykkedes.

Thomas Finderup har otte hektar, men er ikke fuldtids landmand. Han er skibstømrer og bådebygger med speciale i at renovere gamle skibe.

- Jeg tror såmænd ikke, det er så svært at dyrke lucerne. Det er lidt besværligt at tørre op og presse, og det er derfor, der ikke er så mange danske landmænd, der dyrker lucerne, forklarer Thomas Finderup til DAGBLADET Roskilde.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk