18. oktober 2021
Bevæbnet med en metaldetektor kan børnefamilier i efterårsferien gå på jagt efter fortidsspor i det smukke landskab omkring Lejre.
Bevæbnet med en metaldetektor kan børnefamilier i efterårsferien gå på jagt efter fortidsspor i det smukke landskab omkring Lejre.
Foto: ROMU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårsferie: Masser af muligheder i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårsferie: Masser af muligheder i kommunen
Lejre - 11. oktober 2021 kl. 15:56

Tag på Tadre Mølle og lav din egen æblemost, dyk ned i hemmeligheden om skelettet i Kongehallen eller grib en metaldetektor og prøv lykken som skattejæger i det historiske landskab omkring Lejre Museum. ROMUs besøgssteder byder på sjove ferieaktiviteter for hele familien i efterårsferien.

Gemt i mulden i det naturskønne Gl. Lejre fandt arkæologer fra ROMU i 2009 sporerne efter Danmarks største kongehal. Vikingetidens magtcenter har stået i storslået pragt netop her - og midt i sporene efter kongehallen lå en mand begravet. Men hvem var han?

I samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes land inviterer Lejre Museum på skumringsfortællinger om det mystiske skelet i kongehallen søndag den 17. oktober mellem 17 og 18-30.

Er man mere til skattejagt end mysterieløsning, kan man tirsdag, onsdag eller torsdag i ferien komme ud med detektor sammen med Lejre Museum og i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes land.

Man kan også tage hele familien med til Tadre Mølle og være kreative og aktive i den eventyrlige Elverdamsdal. I et samarbejde mellem ROMU, Tadre Mølles Venner og Nationalpark Skjoldungernes Land inviteres der til aktiviteter, hygge og sjov for hele familien alle ni dage i ferien mellem 12 og 16.

ROMUs besøgssteder byder på et varieret og underholdende program på besøgsstederne i Frederikssund, Lejre og Roskilde Kommune.

Alle ROMUs sjove aktiviteter for hele familien kan ses på www.romu.dk/efteraarsferie.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk