23. marts 2019
Kristoffer Dannefer Rasmussen, vært og unge-ambassadør, på vej ud af "drømmeskibet" sammen med projektleder Mari Schmidt. Stedet er iværksættehuset Spor 3. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kristoffer Dannefer Rasmussen, vært og unge-ambassadør, på vej ud af "drømmeskibet" sammen med projektleder Mari Schmidt. Stedet er iværksættehuset Spor 3. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmen om et ungeliv uden for storbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmen om et ungeliv uden for storbyen
Lejre - 15. november 2018 kl. 11:39
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Masser af unge forlader provinsen og tager til København for at uddanne sig eller arbejde - og de vender ikke tilbage. Men sådan behøver det ikke at være.

Projektet Futureland har denne uge samlet en stor gruppe unge i iværksætterhuset Spor 3 midt i Lejre by, hvor lokalerne er omdannet til maskinrum for nye tanker og visioner om en fremtid uden for storbyen. Tanken er, at unge skal være medskabere af denne fremtid.

Kernen i Futureland er ikke bare at få folk til at flytte på landet, men at nytænke en fremtid i landdistrikterne, så det er fedt at bo der. Og de unge går til sagen med ildhu - alt mens de tager sig et time-out i en drømmehytten, komplet med hypnotisør og lækkert interiør, i haven bag Spor 3.

Der skal gøres op med fordomme om livet uden for storbyen. Og så skal det gøres mere attraktivt for unge ude på landet og i mindre byer, siger Christine, Mathilde og Josefine, der deltager i projektet.

Lejre Kommune finansierer projektet Futureland med 1 mio. kroner i alt i 2018 og 2019. Kulturregion Midt- og Vestsjælland og LAG Midt-Nordvestsjælland bidrager tilsammen med 800.000 kroner.

Futureland udvikles og skabes med de unge som vigtigste drivkraft, og ideer og løsninger udvikles i workshops og camps.

Læs meget mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk