23. november 2017
Borgmester Carsten Rasmussen (S) får overrakt 674 underskrifter ad Anne Katrine Juul Bech - én mere kom til bagefter, så i alt 675. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Carsten Rasmussen (S) får overrakt 674 underskrifter ad Anne Katrine Juul Bech - én mere kom til bagefter, så i alt 675. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det ulmer i byen - 675 underskrifter afleveret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ulmer i byen - 675 underskrifter afleveret
Opdateret 29. august 2017 kl. 10:03
Lejre - 29. august 2017 kl. 09:51
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Følelserne er stærke omkring den gamle skoles bygninger i Allerslev, og det fik politikere og borgmester Carsten Rasmussen (S) at opleve mandag aften, da ca. 80 beboere fra Lejre mødte op ved rådhuset kort før kommunalbestyrelsesmødet, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Talskvinde for en nystiftet borgergruppe, Anne Katrine Juul Bech overrakte 675 underskrifter til borgmesteren, efter at de mange mennesker - stort set alle beboere i Allerslev og Lejre - gik fra skolegården ved Allerslev gl. Skole bygningerne til rådhuset, der ligger lige ved siden af.

I skolegården havde de forinden talt deres indsamlede underskrifter sammen, koordineret af en nystiftet borgergruppe, der kæmper for at bevare bygningsmassen på Lejrevej 15 A-G som »Vores Sted« - titlen på kommunens branding strategi og selvforståelse.

675 underskrifter er en imponerende mængde, al den stund at borgergruppen blev stiftet for blot 13 dage siden. Nogle af underskrifterne er indhentet digitalt, men langt de fleste er samlet af 15-20 mennesker, der har været rundt i Lejre og stemme dørklokker, fortæller Anne Katrine Juul Bech.

Borgergruppen og beboerne, der tæller mange kendte personligheder fra Lejre, ønsker at udbudsmaterialet til bygningsmassen på Lejrevej 15 udbydes med 70 procent vægt lagt på »Vores Sted« visionen, og 30 procent på prisen - og ikke omvendt, som det er tilfældet i dag. Langt hovedparten ønsker for alt i verden ikke, at den gamle skoles gule bygninger med de røde tage rives ned til fordel for nyt boligbyggeri.

De foretrækker, at bygningerne kommer til at huse aktiviteter og fællesskab - noget for beboerne. Og der er rigtigt mange følelser forbundet med den gamle skole.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk