24. november 2017
Debatten gik livligt om en række forskellige velfærds-emner i Karleby Forsamlingshus. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Debatten gik livligt om en række forskellige velfærds-emner i Karleby Forsamlingshus. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der var fyldt til velfærdsdebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var fyldt til velfærdsdebat
Lejre - 16. maj 2017 kl. 10:12
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over 100 mennesker deltog i Karleby Forsamlingshus forleden, da Lejre Kommune inviterede til debat- og arbejdsmøde om børns læring og trivsel, om uddannelse og beskæftigelse samt om fællesskaber og fritid. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Det var tredje og foreløbigt sidste arbejdsmøde om kerneopgaverne i kommunen. På dagsordenen var blandt andet, hvordan man kan arbejde for, at hver eneste borger i Lejre Kommune, som står uden uddannelse eller job, kommer i uddannelse eller job og bliver i stand til at klare sig selv økonomisk. Samt hvordan det sikres, at hvert enkelt barn trives og lærer så meget, som han eller hun kan Engagerende fællesskaber for alle gennem nære kultur- og fritidstilbud var også til debat.

To af deltagerne var Linda Petersen og Mette Schnipper. Begge mødre til børn i den integrerede daginstitution Tusindfryd i Kirke Såby, og engagerede i forældrearbejdet.

- Jeg synes, vi som kommune bruger for få penge på børneområdet, og i mine børns institution er der mangel på ressourcer. Vi har brug for nogle flere hænder, simpelthen, siger Linda Petersen.

De to mødre forklarer, at de i kraft af forældresamarbejdet selv bidrager til aktiviteter. Blandt andet forældrecafé eller arbejdsdag, og de har også stået for en lygtefest.

Ved søndagens arbejdsmøde handlede debatten både om, hvad kommunens vigtigste opgaver er, og hvad borgerne selv kan bidrage med. Som opfølgning på dagens arbejdsmøde, og de foregående to møder om bæredygtig vækst og målrettet støtte, samler Kernevelfærdsudvalget nu alle de input, som er kommet ind undervejs.

Oplægget bliver forelagt kommunalbestyrelsen i slutningen af juni, og efter sommerferien tager politikerne stilling til hvilke konkrete initiativer, som skal sættes i gang.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk