17. oktober 2019
Ingen kan vide, om der ligger sager fra vikingetiden eller længere tilbage på de fem hektar, som udgør Degnejorden lige midt i Lejre by. Lejre Kommunes materiale
Ingen kan vide, om der ligger sager fra vikingetiden eller længere tilbage på de fem hektar, som udgør Degnejorden lige midt i Lejre by. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Degnejordens jord skal testes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Degnejordens jord skal testes
Lejre - 10. juli 2019 kl. 13:34
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne har netop frigivet 600.000 kroner til Degnejorden, der skal bruges til alle de indledende øvelser forud for det udbud, som skal sættes i gang til efteråret.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Udbud og salg af Degnejorden midt i Lejre by er en meget stor sag. Forvaltningen har haft travlt her op til sommerferien med at studere og behandle indsigelserne til forslaget til lokalplanen for det store område. Høringsperioden sluttede den 23. maj, og lokalplanen skal i politikernes hænder til september.

Men sideløbende er det nok så vigtigt at få styr på udbuddet. De gode bud står højt på ønskelisten, og for at få dem, er der vigtigt først at få gennemført en række undersøgelser. De 600.000 kroner skal gå til geotekniske og arkæologiske undersøgelser, samt konsulent-bistand.

Da sagen var på dagsordenen forleden i kommunalbestyrelsen, spurgte Ole Blickfeldt (DF) bekymret ind til, om man kan risikere at finde alt muligt spændende i jorden, når de arkæologiske undersøgelser går i gang. Lejre-egnen er immervæk Danmarks vugge, og tænk, hvis udviklingen af området blev sat flere år i stå, hvis arkæologerne skal grave løs.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) svarede, at det er noget, som man simpelthen ikke kan vide, før arkæologerne har været i jorden.

- Der er dog bygget hele vejen rundt omkring området. Selvfølgelig kan vi være uheldige, at der ligger noget i jorden lige der, hvor vi ikke har bygget. I værste - eller bedste - fald kan det tage noget tid. Men det er som med prognoser, vi kan ikke vide det på forhånd, sagde han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk