8. august 2020
Da Birger Elmedal tog turen Danmark rundt i kajak, var det i denne gule ekspeditionskajak, som betyder noget helt særligt for ham. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Da Birger Elmedal tog turen Danmark rundt i kajak, var det i denne gule ekspeditionskajak, som betyder noget helt særligt for ham. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark rundt i den gule kajak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark rundt i den gule kajak
Lejre - 12. juli 2020 kl. 07:59
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganske få havkajakroerne kan bryste sig af at have roet Danmark rundt og dermed være de stolte indehavere af Det Rød-hvide Bånd.

Birger Elmedal fra Rorup er en af de kajakroere, der har sikret sig det prestigefulde bånd, der blev erobret i 2010, da han med en makker roede landet rundt under det, der betragtes som ekspeditionslignende forhold, hvor man ikke får nogen hjælp og overnatter ved kysterne.

- Det var simpelthen et livsmål for mig at prøve det. Det har altid stået på min bucket-list, siden jeg begyndte med kajak. Jeg ville gerne se hele Danmark fra vandlinjen, og samtidig kunne jeg for alvor prøve mig af i en kajak. Da vi gennemførte de 1.200 kilometer efter 26 dage var det som nummer ni og 10 nogensinde, fortæller Birger Elmedal om sin tur.

I 26 dage kæmpede han sig gennem bølgerne i sin ekspeditionskajak. Når der skulle soves var det på strandene.

Turens start gik fra Vidåslusen lige nord for den dansk-tyske grænse. herfra gik turen op langs Vestkysten, rundt om grenen og ned rundt om Fyn og Sjælland.

- Det var den vildeste oplevelse, man overhovedet kan tænke sig. Mange har forsøgt og måtte give op, så jeg har det rigtig fedt med, at jeg er en af dem, der har klaret det. Det vildeste var, da vi krydsede fra Djursland til Sjællands Odde. Syv timer på helt åbent hav, hvor vi ikke kunne se land i seks af timerne, fortæller Birger Elmedal, mens kan viser sin gule glasfiberkajak frem, der blev brugt på turen.

Det kræver nemlig en helt særlig kajak, men også en mand eller kvinde af en helt særlig stæbning, hvis man gør sig nogen forhåbningerne om at gentage den bedrift, som Birger og hans makker gjorde.

- Det er meget ekstremt, og selvom man har en makker med, så er man ofte omkring 50 meter fra hinanden, så det er samtidig en meget ensom tur. Det gav mig masser af tid til fordybelse og til at nyde vores dejlige danske natur. Samtidig tabte jeg mig så også lige omkring 10 kilo under den lange tur, selvom man fyldte sig med kalorier, siger Birger Elmedal.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk