20. september 2021
03OPL PC Herslev Bryghus.
Til artikel om besøg pa de lokale bryggerier hen over sommeren, taler jeg med Tore Jørgensen, grundlægger af Herslev Bryghus. 
 Foto: Per Christensen
03OPL PC Herslev Bryghus. Til artikel om besøg pa de lokale bryggerier hen over sommeren, taler jeg med Tore Jørgensen, grundlægger af Herslev Bryghus. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brygger inviterer til intimkoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brygger inviterer til intimkoncert

Tre søndage i august inviterer Herslev Bryghus til intim jazzkoncert i bryggerens have.

Lejre - 26. juli 2021 kl. 06:28
Af Ea Lykke Schausen

Der er lagt op til de helt store hyggedage med god mad og skøn musik, når Herslev Bryghus i samarbejde med jazzhuset Montmartre tre søndage i august inviterer indenfor i bryggerens have til intime jazzkoncerter. Her kan man mætte sig med en dejlig frokost, mens man lytter til live-musik fra store danske jazzkunstnere - og selvfølgelig får sig en tår øl.

- Det er simpelthen eliten af dansk jazz, vi får til Herslev, og det synes jeg faktisk, er ret stort, beskriver Tore Jørgensen, grundlægger af Herslev Bryghus.

Hygger sindssygt meget

Ølbryggeren fortæller videre, hvordan et samarbejde med Gimle, hvor digtere kom ud og læste højt ved bryghuset tidligere på året, gav ham blod på tanden for flere arrangementer, hvor man får en hyggelig og intim stemning.

- Vi hyggede os sindssygt meget, da vi havde digterne ude, og det tænkte jeg bare, at vi måtte have mere af, fortæller han.

Meget mere intimt

Brygmesteren fortsætter med at forklare, at sammenlignet med andre og større arrangementer, er de kommende jazzkoncerter helt anderledes.

- Det er meget mere intimt, fordi det foregår i min have, og vi måske er maksimum 60 mennesker. Det er en helt anden stemning, end når vi holder større arrangementer.

Selv har Tore Jørgensen ikke førhen lyttet så meget til jazz. Men det har han en formodning om, måske ændrer sig efter de tre koncerter.

- Jeg ved ikke så meget om jazz. Men jeg glæder mig til at få nogle skønne eftermiddage - og høre noget jazz, lyder det fra grundlæggeren af Herslev Bryghus.

Poetiske kompositioner

Er man til Charcuterie-bræt, god øl og jazz, kan man allerede nu købe billet til en af de tre koncerter, der alle varer to timer.

Den første koncert er med Kathrine Windfeld Quartet og holdes allerede søndag den 8. august fra klokken 13 til 15.

Af den engelske avis The Guardian er Kathrine Windfelds kompositioner blevet beskrevet som sjældne kombinationer af power og elegance. En farverig blanding af sofistikerede harmonier, fysiske grooves og petiske ballader i eksplosive arrangementer. Windfelds tre bigband-udgivelser er blevet rost til skyerne i internationale medier som amerikanske Downbeat, franske Le Monde og engelske Jazzwise og har ledt til en lang række priser og legater.

Efterspurgt i udlandet

Den efterfølgende søndag, den 15. august i samme tidsrum, kan man opleve Snorre Kirk Quartet.

Trommeslager og komponist Snorre Kirk har formået at gøre orkesteret til et af de mest efterspurgte i ind- og udland. Det skyldes i høj grad det stjernespækkede orkester, der består af personlige og karakteristiske solister og et skræddersyet repertoire med spilleglæde og swing i højsædet.

Sammensat enhed

Sommerens sidste jazzkoncert er med Jacob Artved Trio, der spiller mellem 13 og 15 søndag den 22. august.

Trioen består, foruden Jacob Artved, af Matthias Petri og Kresten Osgood. De to sidstnævnte har fulgt hinanden i tykt og tyndt, og har en tillid og et samspil, der gør dem til en eminent sammensat musikalsk enhed, der giver Jacob Artved de perfekte forhold til at udtrykke sig som komponist, solist og akkompagnatør.

Det praktiske

Man kan læse mere eller købe billetter på herslevbryghus.dk. I billetten er inkluderet charcuterie-bræt med råvarer fra lokale producenter. Eksempelvis krydret tapaspølse fra Birthesminde, kimchi fra Kattinge Kraut og hjemmebagt surdejsbrød med mel fra Østeragergård

Skulle vejret være dårligt på en af koncertdagene, rykker koncerten indenfor i ølladen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk