12. december 2018
Landroveren fra 1957, som Knud Thomsen står ved, er et elsket veterankøretøj, som oprindeligt kørte som udlægger af slange med pumpe til at hente vand op fra gadekær. Foto: Rita Vestergård
gallery icon

Se billedserie

Landroveren fra 1957, som Knud Thomsen står ved, er et elsket veterankøretøj, som oprindeligt kørte som udlægger af slange med pumpe til at hente vand op fra gadekær. Foto: Rita Vestergård
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandslukker i 37 år og stadig ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandslukker i 37 år og stadig ildsjæl
Lejre - 12. januar 2018 kl. 09:56
Af Rita Vestergård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blå blink og hylende sirener afløses af undervisning og rundvisninger for Knud Thomsen, der har været brandmand på alle niveauer i 37 år på brandstationen i Kirke Hyllinge.

Det skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

- Jeg er stoppet som brandmand, men fortsætter med at undervise børn og unge i sikkerhed til søs og elementær livredning i samarbejde med Kajakklubben fra enten Lyndby Strand eller fra Munkholmbroen, fortæller han.

Det fortæller Knud Thomsen, der fik megen tak ved nytårsparolen for sin indsats i først Bramsnæs Brandvæsen, siden Lejre Brandvæsen og nu Vestsjællands Brandvæsen.

Hans ene søn, brandmand Brian Thomsen, fortalte, at han i tjeneste fik forbud mod at titulere Knud Thomsen som far. Det var bare Thomsen.

Stationsleder Bjarne Carlsen takkede ham for alt det, han har lært og hans ildhu.

Den har Knud Thomsen haft siden 1980, hvor han blev trukket med af tømrermester Jens Otto Olsens far, Otto, der var brandmand. Og han har haft alle funktioner inden for brandvæsenet i Kirke Hyllinge.

Se også DAGBLADET Roskilde fredag på papir eller e-avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk