27. februar 2021
Branden brød ud i den midterste skorsten på Ledreborg Slot. Brandfolk fra Roskilde Brandvæsen og Lejre Brandvæsen nåede hurtigt frem. Foto: presse-foto.dk
gallery icon

Se billedserie

Branden brød ud i den midterste skorsten på Ledreborg Slot. Brandfolk fra Roskilde Brandvæsen og Lejre Brandvæsen nåede hurtigt frem. Foto: presse-foto.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brand i skorsten på slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brand i skorsten på slot
Lejre - 21. januar 2021 kl. 09:00
Af Agnete Vistar

Lige over midnat indløb en melding, der fik brandfolk i såvel Hvalsø som Roskilde i største alarmberedskab - en skorsten på Ledreborg Slot var i brand.

Da en skorstensbrand på det smukke slot, et klenodie i Danmark, kunne forårsage en farlig brand, mødte i alt fem brandkøretøjer hurtigt op. Også politiet kom til stede.

Indsatslederen ønskede på baggrund af meldingens art og adresse at få medsendt en stigevogn fra station Roskilde, så at man kunne komme til skorstenen hurtigt og sikkert. Alle var klar over, at en brand på Ledreborg kunne udvikle sig til en katastrofe.

Det var den midterste skorsten i hovedbygningen, der var brudt i brand, men ilden var heldigvis gået ud. Brandfolkene kontrollerede skorstenen hele vejen fra bund til top og fik renset skorstenen. Den blev kontrolleret flere steder i ejendommen via inspektionsspejle og termisk kamera.

Brandfolkene kunne se, at der havde været ild i skorstenen. En rense-lem i toppen var flere hundrede grader varm. Der blev dog ikke brug for at bruge vand.

Folkene fra Roskilde Brandvæsen og Lejre Brandvæsen i Hvalsø kunne vende hjem igen efter en lille times tid på stedet, og der skete ingen skader på slottet. Det blev ved skrækken.

En skorstensfejer blev tilkaldt til at efterse skorstenen og vurdere om der var sket skader på skorstenen.

I øvrigt er det lidt over 50 år siden, der sidst udbrød brand i en skorsten på Ledreborg Slot.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk