19. oktober 2018
Fødevareminister Esben Lunde Larsen inviterer nu Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) til dialog om de stramme regler for fødevareproduktion. Arkivfoto: Thomas Olsen
Fødevareminister Esben Lunde Larsen inviterer nu Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) til dialog om de stramme regler for fødevareproduktion. Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester skal møde minister om fødevarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester skal møde minister om fødevarer
Lejre - 12. november 2017 kl. 10:48
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har inviteret Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) til et møde senere i november, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Ministeriet er interesseret i en dialog med Lejre Kommune om de administrative rammer, som fødevaremyndighederne har sat op, og som virker besværlige for små, innovative virksomheder.

Dialogen er kommet i stand, efter at Carsten Rasmussen skrev til ministeren med opfordring til i fællesskab at gøre noget ved de regler, som kan spænde ben for vækst og innovation på fødevareområdet.

Borgmesteren foreslog på vegne af et enigt økonomiudvalg i Lejre at lave en forsøgsordning, så Lejre Kommune kan blive frikommune for fødevarer. Ministeren har svaret, at han ikke umiddelbart ser det som en mulighed at etablere et frikommuneforsøg, men henviser til frikommuneforsøgene i regi af Økonomi- og Indenrigsministeriet. I stedet inviterer ministeren til videre dialog med henblik på at forbedre servicen og rammevilkårene for fødevarevirksomhederne.

I en pressemeddelelse udtaler Carsten Rasmussen, at han er glad for ministerens positive tilsagn om dialog, og forventer at det sammen med ministeriets øvrige tiltag kan føre til konkrete løsninger på nogle af de udfordringer, som små fødevareproducenter og iværksættere oplever i Lejre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk