25. marts 2019
Debatten om planerne for biogasanlægget gik meget intenst under tre workshops. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Debatten om planerne for biogasanlægget gik meget intenst under tre workshops. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde: Massiv modstand mod biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde: Massiv modstand mod biogasanlæg
Opdateret 27. september 2018 kl. 13:02
Lejre - 27. september 2018 kl. 09:15
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Placeringen af et muligt biogasanlæg syd for Gammelgårdsvej, mellem Glim og Darup syd for Roskilde, fik en hård medfart onsdag aften af fremmødte borgere, ikke mindst fra Roskilde. Det skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

- Jeg kan altså ikke forstå, hvorfor man vil lægge sådan noget tung industri ude i et landsbyområde. Det er jeg betænkelig ved.

Den bemærkning fra en kvinde var meget typisk for stemningen blandt de mange mennesker, som deltog i aftenens store indledende borgermøde på Allerslev Skole om den mulige placering af et biogasanlægget.

Omend nogle havde mere aggressive udmeldinger. Der var ikke megen tvivl om, at modstanden, i hvert fald blandt de fremmødte borgere, er stor mod placeringen af anlægget.

En meget stor del af de fremmødte kom fra Roskilde Kommune, og en pæn del af dem var end ikke fra det nærmeste lokalområde, men inde fra Roskilde. Der var dog nogle meget bekymrede borgere fra Glim og Darup, de to landsbyer, som ligger nærmest den mulige placering af biogasanlægget, samt nære naboer.

Klapsalver bragede gennem kantinen, da en mand foreslog, at Daka ReFood, der vil etablere anlægget, i stedet vælger den anden mulige placering af biogasanlægget, nemlig Avedøre, som også er i spil.

Som ventet var det først og fremmest den øgede trafik af lastbiler med madaffald, som folk reagerer på. Dernæst lugtgener, og den mulige påvirkning af landsbyerne og Himmelsøen. Flere spurgte, hvorfor anlægget dog ikke placeres i et industriområde, hvor det bør høre til - sådan som det fx. sker i Kolding.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk