16. december 2017
Avnstrup Børnegård har ligget i bygningen her i 38 år. Men Udlændingestyrelsen har opsagt kontrakten, og Lejre Kommune er sagt op til sommeren 2019 senest. Arkivfoto: Agnete Vistar
Avnstrup Børnegård har ligget i bygningen her i 38 år. Men Udlændingestyrelsen har opsagt kontrakten, og Lejre Kommune er sagt op til sommeren 2019 senest. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnegård: Flere bolde i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnegård: Flere bolde i luften
Lejre - 21. september 2017 kl. 11:09
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er fortsat uklart, hvad der kommer til at ske med den lille institution Avnstrup Børnegård, men to mulige scenarier begynder at tegne sig. Politikerne i økonomiudvalget har ikke, som der ellers var lagt op til fra forvaltningens side, anbefalet at nedlægge børnegården ved årsskiftet, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

De to scenarier går kort fortalt ud på, at enten kommer Røde Kors til at drive en børneinstitution, hvor Lejrebørn kan få plads - i sammenhæng med asyldriften - eller forældrene opretter en privat institution, med sandsynlighed i Sognegården i Ny Tolstrup.

Kommunen har holdt møder med Udlændingestyrelsen, der ejer bygningen, hvor Avnstrup Børnegård har holdt til i 38 år. Styrelsen fastholder opsigelsen af lejemålet i 2019, men afviser ikke at undersøge muligheden for en løsning, hvor asylcenter-operatøren (Røde Kors) driver et dagtilbud for asylbørnene, der også rummer plads til børn fra Lejre Kommune. Altså at der stilles pladser til rådighed for Lejre-børn.

Avnstrup Børnegård er udfordret på antallet af indskrevne børn. Pt. er der 15 børnehavebørn og ni vuggestuebørn i institutionen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk