16. januar 2019
Billedet stammer fra Haraldsted Sø og viser en stor mængde blågrønne, giftige alger. Der er fundet en mindre mængde af dem mandag ved Herslev Strand. Foto: Jens Wollesen
Billedet stammer fra Haraldsted Sø og viser en stor mængde blågrønne, giftige alger. Der er fundet en mindre mængde af dem mandag ved Herslev Strand. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blågrønne alger fundet i moderat mængde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blågrønne alger fundet i moderat mængde
Lejre - 09. august 2018 kl. 09:34
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune har fundet en moderat mængde blågrønne alger i badevandet ved Herslev Strand, men fraråder ikke badning, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Risikoen for skadevirkninger anses for at være »lille til moderat«. Derfor fraråder kommunen ikke på nuværende tidspunkt badning, men følger fortsat situationen med hyppige tilsyn på strandene.

Kommunen opfordrer til, at man selv er meget opmærksom på algeopblomstring, når man bader. Indholdet af alger i vandet kan skifte meget og hurtigt, afhængigt af vind- og strømforhold. Da vandprøven blev udtaget mandag, var det forsvarligt at opholde sig i vandet. Men det er ikke muligt på forhånd at varsle om algeopblomstringer.

Der findes fem gode råd, man bør følge: 1) Bad aldrig, hvis vandet er så uklart, at man ikke kan se sine egne tæer, når man står i vand til knæene. 2) Bad ikke i bræmmer af sammenskyllede alger. 3) Lad aldrig børn og dyr soppe og lege i alger og skum, der er skyllet sammen langs bredden. 4) Lad aldrig husdyr drikke eller bade i vand, der er farvet af alger. 5) Og se efter, om der er opsat skilte, som fraråder badning.

Se også DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk