26. februar 2021
Inden længe skal der laves et udbud på de elbiler, som Lejre Kommune ønsker at få ind i bilparken i år. Foto: Jens Wollesen
Inden længe skal der laves et udbud på de elbiler, som Lejre Kommune ønsker at få ind i bilparken i år. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilparken skal skiftes ud med elbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilparken skal skiftes ud med elbiler
Lejre - 20. februar 2021 kl. 08:16
Af Agnete Vistar

Et stort flertal blandt politikerne i Lejre er blevet enige om at sætte gang i en udskiftning af 39 biler i dette år. Alle sammen skal være elbiler, og på sigt skal hele resten af Lejres vognpark blive grøn.

Der er reelt tale om en principbeslutning, da finansieringen først afgøres, når der er indhentet tilbud på elbilerne og nogle ladestandere.

I alt har Lejre Kommune en bilpark på 229 køretøjer, når alt tælles med - lige fra både og knallerter til trailere til lastbiler og øvrige arbejdskøretøjer. Hensigten er, at Lejre Kommune bidrager til målet ved at lave en strategi for en gradvis indfasning af elbiler i den kommunale bilflåde.

På sigt skal alle køretøjer skifte fra fossilt brændstof til el.

I første omgang satser politikerne kun på kommunens 85 personbiler. De første, der skiftes ud, er de 39, som er over syv år gamle. Udskiftningen starter op indenfor det nuværende budget for driften i takt med, at bilerne skiftes ud i hjemme- og sygeplejen, Vej og Park, teknisk service og administrationen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk