31. juli 2021
Onsdag var der koncert med Benjamin Aggerbæk på Bøgebakken Plejecenter, og det fik flere af beboerne op af stolene. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

Onsdag var der koncert med Benjamin Aggerbæk på Bøgebakken Plejecenter, og det fik flere af beboerne op af stolene. Foto: Ea Lykke Schausen
Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie:: Musik får minderne frem på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billedserie:: Musik får minderne frem på plejecenter
Lejre - 22. juli 2021 kl. 17:40
Af Ea Lykke Schausen

Lejre: - Det kan godt være, det er ved at være mange år siden. Men når »Falling in Love« med Elvis spiller, så vækker det alle minderne om den første teenageforelskelse.

Sådan forklarer 68-årige Solveig det, da hun onsdag formiddag er taget med til koncert på Bøgebakken Plejecenter i Lejre.

Mens rummet fyldes med tonerne af sanger og guitarist Benjamin Aggerbæks fortolkning af det klassiske 60'er hit, synger Solveig med på de velkendte tekster, svajende fra side til side i stolen, med lukkede øjne.

Nødt til at danse
Da nummeret er slut, åbner Solveig igen øjnene.

- Åh, det føles helt som at være ung igen, konstaterer hun, inden Benjamin Aggerbæk atter fatter guitaren og skifter nummer.

Temaet er stadig kærlighed, og endnu et hit, som de fleste, store og små, kender, fylder koncertens deltagere med trangen til at danse. »Kvinde Min« med Kim Larsen gør noget helt særligt, og flere steder får plejehjemsbeboere rejst sig fra stole og kørestole, klar til at forvandle hovedbygningen til et dansegulv.

- Man bliver jo så glad. Man er da nødt til at danse lidt, lyder det fra Solveig, inden hun tager en hurtig sving om med en kvindelig medarbejder på Bøgebakken.

Minder i musikken
Der er ingen tvivl om, at koncerten går rent ind hos de mange deltagere. Hvad end de er oppe og danse, svajer med fra kørestolen eller svinger armene over hovedet, stadig siddende på stolene, vækker musikken liv på plejecenteret på en helt anden måde. Det fortæller teamleder på Bøgebakken Plejecenter, Dorte Madsen.

- Musik skaber liv på en helt anden måde. Man kan jo se, hvordan selv de beboere, der normalt er præget af kronisk sygdom, liver op på en helt anden måde, fortæller hun og uddyber:

- Alle deltager i det omfang, de kan, men det er helt tydeligt, at sådan en dag som i dag, den kommer til at sidde i beboerne i lang tid efter. Måske de ikke husker koncerten, men følelserne, musikken bringer frem, dem husker de.

Musik er alt
I alt spilles der henover sommeren fire små koncerter på Bøgebakken. Foruden Benjamin Aggerbæk, hvis koncert også byder på historier om de gamle jazzcroonere, har beboerne allerede haft glæden af en koncert med sanger og guitarist Jens Jepsen, der bød på alt fra sange fra højskolesangbogen til The Beatles.

Senere vil der være koncert med violinist Alexander Kraglund og guitarist og sanger MC Hansen. Og Dorte Madsen forventer, at de to kommende koncerter vil afføde lige så meget feststemning og højt humør, som de to afviklede koncerter.

- Musik er jo alt for et menneske. Uanset, hvilken type musik man er til, så er det noget, de fleste kan forholde sig til og finde glæde i, siger hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk