20. september 2021
Søndag var ni år gamle Trisha oppe på klatrevæggen for første gang nogensinde. Men helt sikkert ikke sidste. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

Søndag var ni år gamle Trisha oppe på klatrevæggen for første gang nogensinde. Men helt sikkert ikke sidste. Foto: Ea Lykke Schausen
Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Tag på klatretur med hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: Tag på klatretur med hele familien

Søndag var der åbent hus ved Klatreklubben Giraffen i Hvalsø. Og her kunne både store og små bogstavelig talt komme op og skubbe til taget.

Lejre - 26. juli 2021 kl. 17:07
Af Ea Lykke Schausen

- Det føles som balletsko, konstaterer Bo, mens han trisser hen ad gulvet mod den store væg med de mange farverige greb på.

Han har ikke selv været ude at klatre, siden han var helt ung, men efter at have set Trisha på ni år kravle halvvejs op af væggen, er bonusfar Bo nødt til at gøre hende kunsten efter.

De to er søndag taget forbi Klatreklubben Giraffen i Hvalsø, hvor der er åbent hus, i håbet om måske at finde en sport, de sammen kan gå til.

- Det her med måske at kunne finde en sport, hvor vi kan lave noget sammen, det lyder helt vildt sjovt og hyggeligt, siger Bo, der tydeligvis også hurtigt blev grebet af sporten.

Kilder i maven

Mens Bo for flere dage siden havde set et opslag om åbent hus på Facebook og tænkt, de to skulle tage forbi søndag, fik Trisha først blod på tanden lørdag, da familien var en tur i Sommerland Sjælland.

- I Sommerland Sjælland var vi forbi nogen klatrebaner, men nåede ikke at prøve dem, før de lukkede. Det så rigtig sjovt ud, så jeg tænkte, at det var godt, vi så kunne prøve i dag, fortæller Trisha, der lige tager en kort pause mellem klatreturene.

- Jeg har allerede været oppe og klatre tre gange! Og det er faktisk slet ikke særlig hårdt, og man kommer højere og højere op hver gang, fortæller hun entusiastisk og fortsætter:

- Og når man så skal ned igen, så kilder det i maven.

Til åbent hus er der mulighed for at prøve kræfter med de forskellige baner på den store klatrevæg. Den lille væg, bouldervæggen, hvor man ikke behøver sikringsudstyr, står gemt bag vaccinebåsene inde i hallen.

Og manglen på en særlig børnevenlig bane i kombination med sommerferien kan mærkes på fremmødet, fortæller formand for Giraffen Klatreklub, Jon Hemmingsen.

- Der har måske været små 20 stykker i løbet af de første par timer, og det er noget mere sløvt end sidste år, siger han og fortsætter:

- Men det er stadig super hyggeligt, og så er der endnu mere plads til det her nærvær, som er et af de store kendetegn ved klatring.

Formanden fortæller, at man i klatring altid er en, der klatrer og én, der sikrer, altså står med sikkerhedslinen på jorden og holder øje. Og det nærvær og den kontakt, der er mellem sikrer og klatrer, er noget helt specielt. Uanset om det er far og datter eller to, der knap kender hinanden.

En dans på væggen

- Vi har mange, hvor det er eksempelvis far og datter eller mor og søn, og det skaber en helt unik måde at kunne dyrke en sport sammen, fordi man enten er fælles om en tur eller kan klatre to forskellige baner i hvert sin sværhedsgrad ved siden af hinanden. Det er ikke sådan en sport, hvor forældredeltagelse består i at råbe på sidelinjen.

Men det er også en sportsgren, hvor man kan komme som enkeltperson og skabe nye bekendtskaber, fortæller han.

- Det er helt klart en fællesskabssport, hvor man kommer hinanden ved. Og det er vigtigt at tilføje, at det er noget for alle. Det er ikke hårdt, udstyret er simpelt. Faktisk minder det mere om yoga eller, som vi plejer at kalde det, en dans på væggen.

Man kan læse mere om klubben, hold og andet på www.klatre.dk.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk