17. september 2019
Renoveringen af den gamle stationsbygning er i fuld gang, og er efter planen tilendebragt den 1. april, hvor biblioteket genåbner. Åbningen fejres dog først senere. Foto: Lejre Kommune
gallery icon

Se billedserie

Renoveringen af den gamle stationsbygning er i fuld gang, og er efter planen tilendebragt den 1. april, hvor biblioteket genåbner. Åbningen fejres dog først senere. Foto: Lejre Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotek genåbner efter to års lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotek genåbner efter to års lukning
Lejre - 19. marts 2019 kl. 08:53
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endelig sker det - Lejre Bibliotek åbner efter mere end to års lukning. Det sker den 1. april, og det er ikke engang aprilsnar, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Åbningen sker to år og tre måneder efter, at biblioteket i Lejres stationsbygning blev lukket ned på grund af skimmelsvamp. Herefter gik det op og ned i bølgegang med hensyn til bibliotekets fremtid - skulle det renoveres eller placeres hos Spor 3 midlertidigt. Skulle Lejre Kommune acceptere en dobbelt så høj husleje hos DSB, hvor lang tid skulle en eventuel kontrakt vare osv.

Alt imens bekymrede brugere af biblioteket gang på gang henvendte sig til kommunen, og også Dagbladet Roskilde, for at få at vide, hvornår det populære bibliotek dog åbnede igen. En midlertidig ordning blev introduceret på Allerslev Rådhus, men udlånet faldt selvsagt, og genåbningen blev forsinket, efter at det først forlød, at biblioteket kunne genåbnes i sommeren 2018, og siden at det kunne ske i efteråret 2018.

Men nu er den god nok. Den gamle 270 kvm store bygning, som nu er totalrenoveret og garanteret helt uden skimmelsvamp, vil ikke kun rumme bøger, men også en kulturel lounge til pendlere, digital formidling af oplevelser, et nyt børneområde og en scene til arrangementer. Og kaffe til en femmer. Altså et genskabt bibliotek i en ny og moderne udgave.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk