29. maj 2020
Borgmester Carsten Rasmussen (S): - Ambitionen for budgettet for 2019 var at nedbringe de udgifter for det specialiserede område. Men tværtimod er de steget. Arkivfoto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Carsten Rasmussen (S): - Ambitionen for budgettet for 2019 var at nedbringe de udgifter for det specialiserede område. Men tværtimod er de steget. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser: En tidsel der kan mærkes i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser: En tidsel der kan mærkes i budgettet
Lejre - 11. oktober 2019 kl. 12:01
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Med 40 mio. kroner mere til det specialiserede område er vi blevet nødt til at knække koden. Det sagde borgmester Carsten Rasmussen (S) torsdag aften om Budget 2020-21, der omfatter en markant rammebesparelse i Lejre Kommune.

Et budget for butikken Lejre på over 1,7 mia. kroner. Ganske som ventet besluttede forligskredsen, som består af seks partier i Lejres kommunalbestyrelse, at sende budgetforslag i høring frem til den 28. oktober.

Et meget stort anlægsbudget på 93,3 mio. kroner alene i 2020, og 113,5 mio. kroner i 2021. Pengene går til 48 nye plejeboliger, to nye daginstitutioner og om- og tilbygning af flere andre daginstitutioner.

Samtidigt skal alle institutioner spare 2,7 procent på deres budgetter i 2020 og 21. En rammebesparelse, som lægges ud til de enkelte institutioner. Så må de selv finde ud af, hvor de skal skære, og det vil kunne mærkes overalt.

Som Tina Mandrup, Venstres ordfører sagde, så er det tidslen i budgettet.

Dog slipper institutionerne muligvis for at afbetale den samlede gæld, da der er skabt en robusthedspulje på 12 mio. kroner. Hvis den ikke går til diverse uforudsete udgifter, skal den bruges til at betale institutionernes gæld.

Læs meget mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk