27. september 2020
Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lejre har givet grønt lys til en landzonetilladelse til indretningen af Lindenborg Kro som krisecenter -  Planlovens regler var opfyldt. Foto: Agnete Vistar
Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lejre har givet grønt lys til en landzonetilladelse til indretningen af Lindenborg Kro som krisecenter - Planlovens regler var opfyldt. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslutning: Ja til kro som krisecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutning: Ja til kro som krisecenter
Opdateret 11. august 2020 kl. 11:16
Lejre - 11. august 2020 kl. 10:46
Af Agnete Vistar

Lindenborg Kro kan blive til et kvindekrisecenter. Det står klart efter mandagens møde i teknik- og miljøudvalget i Lejre Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Selv om der har været skepsis hos et flertal af økonomiudvalget på grund af størrelsen på centret - der forventes 29 kvinder og deres børn i løbet af de næste år - har politikerne nikket ja til en landzonetilladelse.

Og egentlig har de heller ikke kunnet så meget andet. Når betingelser og regler i forhold til Planloven er opfyldt, skal de give tilladelsen. Nu mangler en tilkendegivelse fra Socialtilsynet, som der skal søges hos og som har det sidste ord.

- Med et krisecenter bliver det muligt at skabe rammerne for de mange kvindeskæbner, som så hårdt har brug for hjælp og støtte i deres meget svære livs-situationer, siger Ivan Mott (EL), formand for teknik- og miljøudvalget.

Hensigten er, at Selsø-Lindholm Gods, der ejer kroen, i samarbejde med Bibi Stella Kirkegaard vil drive krisecentret, som etableres i etaper over to-tre år.

Lindenborg Kro har stået tom nogen tid, efter at den i en årrække har fungeret som flygtningekro.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk