22. oktober 2020
Beboere fra Muldager, Gårdager og flere andre veje i området protesterer nu mod planerne om 30-35 rækkehuse, heraf 10 i to etager, på Østager. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Beboere fra Muldager, Gårdager og flere andre veje i området protesterer nu mod planerne om 30-35 rækkehuse, heraf 10 i to etager, på Østager. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere i oprør: Nu har vi fået nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i oprør: Nu har vi fået nok
Lejre - 22. september 2020 kl. 11:44
Af Agnete Vistar

Beboerne i Vestervang i Kirke Hyllinge er i oprør over den planlagte ændring af lokalplanen for et areal, som vil bane vejen for 30-35 rækkehuse. Herunder en stribe boliger i to etager.

Et forslag til en lokalplan om 30-35 boliger på arealet Østager - den grønne storparcel ud mod Karlebyvej i det sydøstlige Kirke Hyllinge - er på vej gennem det politiske system og skal, hvis der er flertal i kommunalbestyrelsen senere på måneden, sendes i høring.

Forslaget er blødt op i forhold til det første udkast, men omfatter stadig de mange boliger samt en stribe boliger i to etager ud med Karlebyvej, samt en støjvold.

- Det er den femte lokalplan, vi får trukket ned over hovedet. Der planlægges to etagers huse, siger Mads Christian Huszar, der sidder i bestyrelsen i Vestervang Grundejerforening, som omfatter 105 boliger.

Jorden på storparcellen skal ifølge den gældende lokalplan rumme 14 grunde til parcelhuse. Men det ændres nu med den nye kommende lokalplan til en stor gruppe rækkehuse, efter at ejeren har solgt jorden til nye ejere og udviklere.

Henriette Rabe bor på Muldager. Hun og hendes mand Glenn får indkig direkte fra toplanshusene.

- Da vi købte grunden, stod der i lokalplanen, at der skulle ligge 14 huse her på storparcellen. Men på et splitsekund - efter at arealet er solgt - kan de nye ejere få lov at placere så mange huse, mens lokalplanen bare laves om. Vi havde ikke købt grunden og bygget der, hvis vi havde vidst det, siger Henriette Rabe.

Hvis de rækkehusene i to etager kommer, ja så flytter hun og manden.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk