23. september 2020
Illustration af, hvordan den nye Rema 1000 vil komme til at fremstå, set fra Lindenborgvej-krydset. Lejre Kommunes materiale
Illustration af, hvordan den nye Rema 1000 vil komme til at fremstå, set fra Lindenborgvej-krydset. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ændringer skal dæmpe Rema-lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ændringer skal dæmpe Rema-lys
Lejre - 24. januar 2020 kl. 09:24
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En passus om et hegn ved den kommende Rema's parkeringsplads i det vestlige Gevninge skal dæmpe de lysgener, som vil ramme naboerne.

Det fremgår af det lokalplanforslag på Gevninge Vestvej, som nu er på vej til godkendelse i det politiske system.

Der er således sket nogle mindre ændringer i lokalplanforslaget, som er opstået efter et meget velbesøgt borgermøde i november. Her blev det blandt andet fremført, at lysgener kan blive et stort problem for nogle af de nærmeste naboer til den nye Rema.

Ikke kun bilernes lygter bed udkørsel fra Remaen kan blive et stort problem for Peter Bahnson og hans familie lige over for den nye butik.

Indsigelserne om lysforurening medfører blandt andet i lokalplanforslaget, at der skal opsættes et fast, ubrudt fodhegn mellem Remas p-pladser og vejene. Hegnet skal være i tilstrækkelig højde til at hindre lysgener for vejenes trafikanter og naboejendomme.

Det er de ændringer, som økonomiudvalgets politikerne anbefaler til kommunalbestyrelsen. Derimod er der andre indsigelser, der ikke har bevæget politikerne til at ændre på ordlyden i lokalplanforslaget. Den øgede trafik var et af de emner, der kom op på borgermødet i november.

Se også DAGBLADET Roskilde fredag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk