16. januar 2019
Til højre Diana Nielsen med Bertram; øverst kæresten Kasper Holm, lige før båden »Start of Something Good« hejses i vandet. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Til højre Diana Nielsen med Bertram; øverst kæresten Kasper Holm, lige før båden »Start of Something Good« hejses i vandet. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets søsætning: Så begynder sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets søsætning: Så begynder sommeren
Lejre - 30. april 2018 kl. 10:21
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

40 større både blev søsat søndag i Lyndby Havn, og dermed er sommeren varslet, og byens liv får ny glød, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Som vanligt var det Brdr. Dyring, der kom med kranvogn og hejseværk og bragte de ca. 40 både, der lå på bedding indtil i går, trygt ned i vandet. Vejret var koldt og hårdt gråt de første timer, men så sneg solen sig ind, og man mærkede, at humøret steg yderligere på Lyndby Havn.

Ca. 10 både mere står rundt om hos folk i byen og vil blive bragt på anhænger de næste dage, så de også kan komme i deres naturlige element.

Én af Lyndby Havns traditioner er sælen, der ved søsætningen hvert år bringes ud til en sten i vandet og boltes fast. Faktisk er det sæl nr. 2. Den første sæl, som blev skabt af den lokale kunstner Valther Linis, var af beton. Men ak, et forår, hvor den skulle hejses på plads på stenen, gik det ikke helt som det skulle, og sælen fik så meget fart på, at den blev delvis knust mod stenen.

Så en ny sæl blev lavet i glasfiber. Den har siden holdt traditionen i gang, og den kom ud søndag med vikingeskibet Aslak, sammen med en gruppe af børn fra byen, kaptajn Tonni Andersen og hans team.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk