21. september 2020
80 års dagen på Kirke Saaby Skole blev fejret mandag med elevernes egen sang, godt humør og masser af flag. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

80 års dagen på Kirke Saaby Skole blev fejret mandag med elevernes egen sang, godt humør og masser af flag. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80 år på skolen fejret med kage og elevernes egen sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år på skolen fejret med kage og elevernes egen sang
Opdateret 10. september 2019 kl. 10:41
Lejre - 10. september 2019 kl. 10:39
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en stor dag, da indvielsen af Kirke Saaby Skole fandt sted for 80 år siden med undervisningsminister Jørgen Jørgensen. Og mandag fejrede elever og skolens personale de otte årtier, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Det er snart 280 år siden, at der lå små skoler i Torkilstrup, Vester Såby, Abbetved og Kisserup. Og så var der også én i Kirke Såby, hvor degnen Lars Lindberg fik besked på, at han også skulle være lærer.

Det var strenge tider: børnene skulle lære den lille katekismus og salmevers udenad, så de kunne konfirmeres - for hvis de ikke blev det, kunne de ikke blive gift eller eje en gård.

Sådanne overvejelser har forældre og elever på Kirke Saaby Skole ikke i dag. Den 80 års fødselsdag blev fejret på skolen, og det skete med samtlige 317 elever ude i skolegården, bevæbnet med flag og godt humør.

For ikke at tale om lækker lagkage bagefter! 7. klasse-eleverne havde bagt de mange kager, så der var et stykke til samtlige elever. Det skabte om muligt endnu mere jubel blandt eleverne end de hurra-brøl, der blev fyret af - så højt, at nogle af eleverne grinende måtte holde sig for ørerne.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk