25. april 2019
Niels Winther fra bestyrelsen i Gershøj Fritidsfiskerforening i færd med forsigtigt at give 2000 små ål et nyt hjem i Roskilde Fjord, tæt på revet, hvor der er meget ålegræs. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Niels Winther fra bestyrelsen i Gershøj Fritidsfiskerforening i færd med forsigtigt at give 2000 små ål et nyt hjem i Roskilde Fjord, tæt på revet, hvor der er meget ålegræs. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4000 små ål fik et nyt hjem i fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4000 små ål fik et nyt hjem i fjorden
Lejre - 11. august 2018 kl. 09:11
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

4000 spillevende små udsætningsål ankom torsdag aften til Gershøj Havn. De myldrede rundt i to kasser. Og de er blot de sidste i rækken af over 100.000 ål, som er sat ud fra Gershøj Havn gennem tiden, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Her stod tre af fritidsfiskerne fra Gershøj fritidsfiskerforening, Niels Winther, Arthur Sørensen og Jesper Simonsen parat til at sejle ud på fjorden med miniålene, der er ca. et år gamle, med en længde på 12-13 cm.

Mens de små ål piskede rundt i deres kasser, tog Dagbladet med ud på fjorden i Niels Winthers gode båd, Heidi af Gershøj sammen med Arthur Sørensen, mens Jesper Simonsen sejlede mod nord i båden Lukas. Og heldigvis var der ikke skarver i farvandet. For de er over småålene med lynets hast.

Ca. en kilometer ude fra Gershøj Havn findes et rev, som man skal kende godt, hvis man sejler ud fra Gershøj Havn; ellers kan man støde på grund. Der er masser af ålegræs på revet, som er fint at gemme sig i for en lille ål, og Niels Winther hældte forsigtigt de små dyr ud henover en lang strækning, så de blev spredt godt ud.

På det seneste får fritidsfiskerne færre ål til udsætning.

- Af de penge, vi betaler til fisketegn, går 80 procent af åle-pengene til udsætning af ål i ferskvand - floder rundt om i Europa, og her i området i Langvad Å-systemet. Vi fritidsfiskere ved saltvand får kun 20 procent af midlerne til udsætning af ål, forklarer Niels Winther.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk