18. januar 2021
Mange steder hang knækkede grene ud over vejene - her på Bregnetvedvej i det sydøstlige Lejre er der sat rød-hvide strimler på, for vintervagterne fik ikke tid til at skære alle grene af. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Mange steder hang knækkede grene ud over vejene - her på Bregnetvedvej i det sydøstlige Lejre er der sat rød-hvide strimler på, for vintervagterne fik ikke tid til at skære alle grene af. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 i sving med at rydde vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 i sving med at rydde vejene
Opdateret 23. november 2015 kl. 14:04
Lejre - 22. november 2015 kl. 17:11
Af Agnete Vistar

Nætterne til søndag og mandag har ca. 40 mand fra en række hårdtarbejdende mandskaber kæmpet med at rydde vejene i Lejre. Det skriver DAGBLADET Roskilde søndag.

arrow Læs også: Fotos: Husker du: 60 centimeter sne på et døgn

- Vi har fået rigtig, rigtig meget sne, og vores folk - både kommunens og eksterne - knokler på livet løs. Sneen er ekstremt tung, fordi den er så våd, siger Søren Poulsen.

Vej & Park-chefen fortæller, at problemet natten til søndag var, at folk sneede inde i deres biler og holdt på tværs af vejene, så mandskabet ikke kunne komme frem og rydde vejene. Temmelig mange steder var der også knækket store grene fra træer, som hang og spærrede ud over vejene, og nogle steder var træer væltet; alt sammen på grund af den tunge sne.

- Folk i indesneede biler kunne vi ikke hjælpe, for det havde vi ganske enkelt ikke tid til. De holdt enten og ventede på vejhjælp eller ventede på, at vi kom forbi, så de kunne grave sig ud. Det gjaldt bare om at få åbnet vejbanerne hurtigst muligt; først og fremmest alle de store veje, siger Søren Poulsen.

Gæster i Lejre-området er blevet nødt til at overnatte flere steder; blandt andet i Ostedhallen. Militæret blev natten til søndag weekenden indkaldt, så de kunne assistere Falck-bilen i Hvalsø.

- Der kan godt være boligveje, som ikke har det særlig godt. Vi arbejder på livet løs med dem, men vi når ikke tage dem alle i dag (søndag, red.) Og nogle stier er vi slet ikke begyndt på, og dem når vi ikke at tage, tilføjer han.

Natten til mandag var der hård frost, og glatte veje til følge i dag. Fra klokken 03 i nat gik de mange hold i Lejre Kommune i gang med at salte vejene igen.

arrow Stadig sne-problemer på fortove og cykelstier
24. november 2015 kl. 12:19 Opdateret: kl. 11:54
arrow Janes vilde snevideo bliver delt og delt og delt
23. november 2015 kl. 22:03 Opdateret: kl. 22:08
arrow Billeder: Sne og sol i Roskilde
23. november 2015 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk