17. juni 2019
Carl på 16 år anbefaler Boblberg.dk. Foto: Lejre Kommune
Carl på 16 år anbefaler Boblberg.dk. Foto: Lejre Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 289 har allerede profil på Boblberg.dk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

289 har allerede profil på Boblberg.dk
Lejre - 01. oktober 2017 kl. 16:29
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

289 Lejreborgere har allerede oprettet en profil på Boblberg.dk, som er en borger-til-borger-portal, hvor man kan finde hinanden og blive en del af et fællesskab, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

- Vi ved, at det øger livskvaliteten, når man er en del af et fællesskab -og at de gode fællesskaber er dét, der binder hele lokalsamfundet sammen, siger udvalgsformand Claus Jørgensen (SF), formand for kultur og fritidsudvalget i en pressemeddelelse.

Flere Lejre-borgere er i fuld gang med at boble efter opstart den 1. september. En af dem er 16-årige Carl, som går på efterskole i Lejre Kommune. Han har venner i København, der tidligere har talt om Boblberg, og han har ventet på, at det også skulle komme til Lejre.

- Jeg synes, det virker som et rigtig fedt koncept. Der findes sider som Facebook, hvor der er grupper man kan søge efter folk i, men Boblberg virker lidt bedre, især fordi det er folk i ens nærmiljø, fortæller Carl.

En ny undersøgelse fra TrygFonden viser, at hver femte dansker føler sig ensom, fordi de ikke er med i et fællesskab. Dette vil Lejre Kommune gerne ændre i samarbejde med Boblberg ved at give borgerne en fleksibel mulighed for at blive knyttet mere sammen.

- Portalen tilbyder netop de muligheder for fællesskaber, relationer og frirum, som er vigtige for alle mennesker. Lejre Bibliotek & Arkiv længe efterspurgt sådan en digital opslagstavle, hvor folk kan finde sammen om forskellige interesser, og platformen passer godt med bibliotekets arbejde for at invitere borgere til at være aktive deltagere i det, der foregår i samfundet rundt omkring dem, siger Claus Jørgensen.

På Boblberg.dk kan man finde andre, der deler samme interesser som en selv, og på den måde skabes der nye bekendtskaber og fællesskaber i ens nærområde. På portalen ligger der opslag i form af »bobler« om alt fra nogle at løbe eller gå tur med, en ekstra frivillig, læseklubber, reservebedster eller nye venner og veninder til en kop kaffe og caféture. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan finde på Boblberg.

Carl har selv en idé om, hvad han mener, man kan bruge Boblberg til.

- Jeg har rigtig mange interesser, hvor jeg gerne vil finde andre at dele det med. Sprog er en af dem, og jeg ser det som en god mulighed at skabe kontakt til andre lokale sproginteresserede. Jeg har også nogle venner, som har meget specifikke interesser, som har svært ved at finde andre at dele det med. Dem vil jeg helt sikkert anbefale at bruge Boblberg, siger han.

Virksomheden Boblberg overvåger platformen for at sikre, at det er et trygt forum uden upassende indhold. Har man en interesse, man gerne vil dele med andre, kan man klikke sig ind på www.boblberg.dk blive en del af fællesskabet. Det er gratis og frit for reklamer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk