17. februar 2019
Dette foto får alle fem dele af det imponerende kunstværk af Jonas Pihl frem. Forrest ses Ole Meibom (tv.) og Peter Langager (th.), næstformand og formand for Hvalsø Bios bestyrelse. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Dette foto får alle fem dele af det imponerende kunstværk af Jonas Pihl frem. Forrest ses Ole Meibom (tv.) og Peter Langager (th.), næstformand og formand for Hvalsø Bios bestyrelse. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20 år fejret med en filmelskers kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 år fejret med en filmelskers kunstværk
Lejre - 19. august 2018 kl. 08:42
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø Bios jubilæum blev fejret lørdag med taler og afsløringen af et kunstværk, malet på cafévæggene, som er blevet muligt med en donation fra Sjællandske Medier på 25.000 kroner. Det skriver DAGBLADET Roskilde om mandag.

Hvalsø Bio fejrede sit 20 års jubilæum, efter at biografen blev vakt til live igen efter nogle år med lukning.

Jonas Pihl blev valgt ud blandt 12 ansøgere til at udsmykke væggen i caféen, og der var ikke skygge af tvivl om valget i bestyrelsen for biografen. For han kunne berede præcis det, de ønskede, og hans planlagte værk opfyldte alle krav. Jonas Pihl er i øvrigt blevet valgt til at udsmykke eternitfabrikkens to siloer i Aalborg - det bliver Nordeuropas største vægmaleri.

Jonas Pihls værk i biografen består af fem dele, der drager den besøgende ind i filmenes univers. Effekten er tre-dimensionel - man skal helt hen til væggen for at konstatere, at værkerne er malet direkte på væggen og ikke hænger og svæver nogle centimeter derfra.

Og det er faktisk et utroligt tilfælde, at Jonas Pihl som knægt var helt vild med Wikke og Rasmussen; for det var Wikke & Rasmussen, der afslørede kunstværket. De to instruktører stod bag en række serier i tv i 80'erne - Tonny Toupé-Show, Sonny Soufflé Chok Show m.fl. Og Steen Rasmussen har i mange år været tilknyttet Hvalsø Bio, blandt andet som en af hovedkræfterne bag den årlige filfestival i Hvalsø.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk