13. december 2019
Arkivfoto: Kenn Thomsen
Arkivfoto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1,2,3,4 gange svindel med campingvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1,2,3,4 gange svindel med campingvogn
Opdateret 15. juli 2019 kl. 09:22
Lejre - 15. juli 2019 kl. 09:02
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 46-årig mand var i Retten i Roskilde, hvor han var sigtet for omfattende svindel med sin campingvogn. Sagen mod en 46-årig mand blev kørt som en ren tilståelsessag, da manden selv ikke lagde skjul på, at han var skyldig i samtlige tiltalepunkter. Derfor var skyldsspørgsmålet da også en smal sag, hvorefter mandens straf skulle udmåles.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Den 46-årige mand var tiltalt for i alt fire forskellige brud på straffeloven og registreringsbekendtgørelsen. Han havde for det første meldt sin campingvogn stjålet fra sin adresse i Kirke Hyllinge den 20. marts 2016 til politiet, hvilket var i strid med sandheden, da campingvognen ikke var forsvundet - og derfor en overtrædelse af straffelovens §165.

Dernæst havde han meldt tyveriet til sit forsikringsselskab LB Forsikring den 26. april 2016, hvor han fik udbetat 23.167 kroner til sig selv og 86.958 kroner til Nordea Finans Danmark i erstatning. Da tyveriet ikke var foregået, var det derfor bedrageri efter straffelovens §279.

Desuden var manden sigtet for, senere samme år, at køre selvsamme »stjålne« campingvogn ind på campingpladsen »De Hvide Svaner« i Karrebæksminde med en stjålen nummerplade og en ikke registreret campingvogn.

Den tiltalte har gennem hele sagen erkendt sin skyld og tilstået. Derfor fandt retten også manden skyldig i forbrydelserne, hvor straffen blev fastsat til tre måneders betinget fængsel. Begår den tiltalte ikke noget strafbart det første år efter den endelige dom, skal straffen ikke afsones.

Den 46-årige mand skal desuden betale sagens omkostninger. Retten lagde i dommen vægt på den lange behandlingstid.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk