21. oktober 2019
Hjemløsekoret kom fra København og tog kegler med deres flotte, engagerede sang under jubilæumsfesten på Roskildehjemmet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Hjemløsekoret kom fra København og tog kegler med deres flotte, engagerede sang under jubilæumsfesten på Roskildehjemmet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 år: Der er brug for Roskildehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 år: Der er brug for Roskildehjemmet
Lejre - 14. september 2018 kl. 09:37
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildehjemmet har eksisteret i 100 år, og torsdag eftermiddag blev jubilæet fejret med stort fremmøde af såvel hjemløse som mange andre, der er tilknyttet forsorgshjemmet, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

- Der er brug for Roskildehjemmet. Og derfor er forsorgshjemmet her ved sit 100 års jubilæum midt i en gevaldig om- og nybygningsproces. Det illustrerer meget godt, at Roskildehjemmet faktisk i hele sin 100-årige levetid har været under forandring, sagde formanden for Roskildehjemmets bestyrelse, Torben Larsen.

Der var stort fremmøde, også blandt hjemmets beboere, i den store værkstedssal, hvor det meste af receptionen blev holdt i anledning af det runde år. Lige nu har Roskildehjemmet 37 pladser, hvoraf de 17 er midlertidigt indrettet i værkstedsbygningen, og 20 er færdigbyggede i nye bygninger.

Samtidigt er en bygning i to etager ved at blive ombygget og renoveret til 30 boliger. Når alt står klart om et halvt år, vil der i alt være 50 pladser; 12 flere end før. Og dem er der rigeligt brug for. Forstander Ingeborg Starbæk Olsen fortæller, at hjemmet hver uge må afvise hjemløse, fordi der ikke er pladser nok.

Hjemløsekoret kom fra København og sang, så det var en fornøjelse at høre på og opleve. De kan sandelig godt synge, skulle vi hilse og sige. Og det skete med både fynd, klem og underfundighed. Koret sang en sang, der er skrevet specielt til dem: »Hjemløs, hudløs, hvileløs og altid på vej«. Bagefter sang de for under fællessang, og der var vist ikke en eneste i det store rum, der ikke sang eller brummede med.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk