23. januar 2021
William Klink Rasmussen fra Tølløse er i fuld gang med forberedelserne til premieren på Oliver på Det Ny Teater 17. september.
gallery icon

Se billedserie

William Klink Rasmussen fra Tølløse er i fuld gang med forberedelserne til premieren på Oliver på Det Ny Teater 17. september.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: William med et Twist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

William med et Twist
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. juli 2020 kl. 10:23
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Tølløse: 17. september har Det Ny Teater i København premiere på den hidtil største danske opsætning af musicalklassikeren Oliver, baseret på Charles Dickens klassiker Oliver Twist.

Preben Kristensen spiller som den ondsindede hæler Fagin modstykket til den unge og forældreløse Oliver, der hutler sig gennem livet på samfundets bund i Victoriatidens England.

Lang forberedelse
Blandt de knap 50 børn medvirkende børn i forestillingen, er 12-årige William Klink Rasmussen fra Tølløse, som skal spille rollen som Whistler i musicalen.

Derfor har William og de andre unge deltagere været på børneteaterskole på Det Ny Teater henover foråret, og fortsætter nu i sommerskole under skuespiller Søren Torpegaards ledelse.

Kender stykket
William Klink Rasmussen har spillet teater, siden han var helt lille, og han har blandt andet gået på Eventyrteatret, hvilket har ført til nogle forestillinger i Tivoli for den unge performer.

Faktisk har William også tidligere deltaget i en opførsel af netop musicalen Oliver, så materialet er ikke ukendt for ham.

- Jeg kender sangene, men vi bruger så en del tid på at øve og danse på teatret, fortæller William, der kan se frem til endnu mere øvning og dans, efter han fortsætter i 7. klasse på Sejergårdsskolen efter sommerferien.

Tæt program
Han kan således regne med at skulle afsted til teatret 3-4 gange om ugen efter skoletid samt i weekenden helt frem til premieren.

- Det bliver meget intenst. Jeg bruger mine kræfter og min tid på det, og går meget op i det, siger den 12-årige skuespiller, der skal spille i stykket fra premieren 17. september og helt frem til 5. december.

Del af et eventyr
Talenterne bruger han blandt andet også på at lægge stemme til tegnefilm i forskellige studier i København. Men den kommende tid er fokus på rollen i den stort opsatte musical, og det passer William fremragende.

- Jeg kan godt lide at forestille mig ting, og leve mig ind i en anden verden. Du er med til at give folk en helt særlig oplevelse, og de kommer ud fra en forestilling og føler, at de har oplevet et eventyr, siger han.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk