29. november 2020
- Vi synes, det er gået ufatteligt langsomt. Vi bor på en lille smal villavej, og der er lukket i den ene ende til kropladsen, så det er til voldsom gene, siger Palle Bruselius, der er en af naboerne til fjernvarmearbejdet på Solvænget. Foto: Holger Vincents.
- Vi synes, det er gået ufatteligt langsomt. Vi bor på en lille smal villavej, og der er lukket i den ene ende til kropladsen, så det er til voldsom gene, siger Palle Bruselius, der er en af naboerne til fjernvarmearbejdet på Solvænget. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Villavej i Hvalsø drukner i byggerod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villavej i Hvalsø drukner i byggerod
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. oktober 2020 kl. 17:43
Af Holger Vincents

Hvalsø: På Solvænget i Hvalsø har en planlagt udskiftning af vejens fjernvarmeledninger udviklet sig til lidt af en rodebutik for beboerne.

Én ting er, at arbejdet, som Hvalsø Kraftvarmeværk har sat i gang, foreløbig er blevet tre uger forsinket. Mere grelt er det, at store bunker jord fra projektets spæde fase er blevet efterladt langs vejen i foreløbig fem uger, alt i mens håndværkerne har været som sunket i selvsamme muld.

Jordbunkerne betyder, at beboerne på den i forvejen smalle villavej har problemer med at komme til og fra eget hjem i bil. Samtidig har renovationsfolkene, ifølge beboerne, endnu større vanskeligheder med at komme igennem, når Solvængets skraldespande skal tømmes.

- Det er en gang roderi, det er den bedste beskrivelse, jeg kan give. I begyndelsen accepterede vi naturligvis generne, men i takt med at jorden bare er blevet liggende uge efter uge, er vi blevet mere og mere frustrerede, fortæller Lars Henneberg, der bor på Solvænget.

Tidsplan er skredet
Det var tilbage i uge 36, at Hvalsø Kraftvarmeværk igangsatte arbejdet med at udskifte fjernevarmeledninger på villavejen. Oprindeligt skulle håndværkerne have været færdige i sidste uge, men allerede den 8. oktober fik beboerne besked om, at tidsplanen var skredet tre uger, og at deadline nu hed uge 46.

- Vi synes, det er gået ufatteligt langsomt. Vi bor på en lille smal villavej, og der er lukket i den ene ende til kropladsen, så det er til voldsom gene, siger Palle Bruselius, der undrer sig over, hvorfor Hvalsø Kraftvarmeværk ikke bare har sørget for at fjerne jordbunkerne med det samme.

- Arbejdet har været dårligt styret og dårligt kommunikeret. Vi har intet fået at vide undervejs om årsagen til forsinkelsen, og hvorfor jorden bare har fået lov til at blive liggende, fortsætter han.

Formand beklager
Hos Hvalsø Kraftvarmeværk beklager bestyrelsesformanden de gener, som husejerne har oplevet i forbindelse med arbejdet med at udskifte de gamle fjernvarmerør.

- Jeg er meget ked af, at beboerne er blevet bragt i den her situation, og efter den her samtale vil jeg med det samme gå videre med klagen til Dansk Fjernvarmeværks Projektselskab (DFP), der styrer arbejdet for os, siger Ole Dangvard, bestyrelsesformand i Hvalsø Kraftvarmeværk.

Bestyrelsesformanden fortæller, at de tre ugers forsinkelse skyldes, at hovedentreprenøren, Palle Nielsen, har haft problemer med at skaffe det fornødne mandskab til at løse opgaven på Solvænget.

- Den forklaring, vi har fået via DFP, er, at de mange anlægsprojekter som kommunerne har fremrykket under coronaen har betydet, at der ikke nogen ledige folk på markedet. Det er selvfølgelig meget beklageligt, men et eller andet sted også en rimelig undskyldning, siger Ole Dangvard.

Når det kommer til jordbunkerne langs vejens stakitter, er Ole Dangvard til gengæld ligeså uforstående som naboerne til arbejdet.

- Det er under al kritik, så det vil jeg også gå videre med, lyder det.

Ole Dangvard oplyser, at der vanker dagbøder til entreprenøren, hvis arbejdet ikke er afsluttet i uge 46. Kort før redaktionens slutning lød meldingen fra Solvænget, at håndværkerne var igang med at rydde op på vejen.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk