17. oktober 2021
Kirsten Albæk, Ole Dangvard Jensen (tv) og Søren Riberholdt er alle en del af Bysamarbejdet Hvalsø, der står bag forskønnelsen af viadukten på Hovedgaden. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Albæk, Ole Dangvard Jensen (tv) og Søren Riberholdt er alle en del af Bysamarbejdet Hvalsø, der står bag forskønnelsen af viadukten på Hovedgaden. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viadukt skifter farve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viadukt skifter farve
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. marts 2019 kl. 20:30

Hvalsø: Hvalsø: Politikerne har allerede bevilget godt 230.000 kroner til en forskønnelse af Hvalsø Bymidtes gamle viadukt. Og på lørdag den 9. marts skal Hvalsøs borgere så afgøre, præcist hvordan viadukten skal tage sig ud i fremtiden. Det sker på Cafe Noova på Søtorvet klokken 11-13.

"Der kommer til at være en afstemning, så hvis man møder op, får man også direkte indflydelse på, hvordan viadukten skal se ud", afslører Kirsten Albæk fra frivilliggruppen Kunst og Forskønnelse, der hører under Bysamarbejdet Hvalsø. Et byudviklingsprojekt under Lejre Kommune, som står bag initiativet til at lade være viaduktens nuværende grå betonfarve vige pladsen til fordel for et mere opsigtsvækkende blåt, grønt eller gult udtryk. De tre valgmuligheder, som altså sættes til afstemning lørdag formiddag.

"Viadukten trænger til at blive lidt mere spændende, så den indbyder folk til at gå igennem. I dag går man kun nødtvunget igennem", lyder det fra Ole Dangvard Jensen, formand for Stationsgruppen, ligeledes en del af Bysamarbejdet Hvalsø.

Et sikkerhedsspørgsmål
Det er dog langt fra kun æstetiske præferencer, der har affødt det lokale ønske om at give viadukten en grundig overhaling. Sikkerheden spiller i høj grad også en rolle, lyder det.

"Folk føler sig utrygge når de går dernede om aftenen. Der er gråt, mørkt og skummelt, fordi der ikke noget ordentlig lys, og i dagtimerne er lysforholdene også med til at skabe farlige situationer", siger Søren Riberholdt fra Kunst og Forskønnelse.

Det betyder, at viadukten uanset farvevalg, skal males således, at de naturlige lysforhold forbedres i tunnelen, ligesom der også sættes ny og mere tidssvarende belysning op.

Bysamarbejdet Hvalsø forventer, at malerarbejdet på viadukten kan begynde til maj.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk