18. september 2020
I sidste to Hvalsø Vandværk hul på arbejdet med at skifte den gamle hovedledning i Hovedgaden. Foto: Holger Vincents.
I sidste to Hvalsø Vandværk hul på arbejdet med at skifte den gamle hovedledning i Hovedgaden. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandværk sætter gravearbejde i gang: Hovedledning i Hovedgaden skal skiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandværk sætter gravearbejde i gang: Hovedledning i Hovedgaden skal skiftes
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. september 2020 kl. 09:29
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Hovedledningen i Hovedgaden, der transporterer Hvalsø-borgernes drikkevand, er helt tilbage fra 1960erne, og derfor skal den nu udskiftes.

Det er baggrunden for et større renoveringsarbejde, som Hvalsø Vandværk har taget hul på i denne uge.

- Oprindeligt havde vi planlagt at skifte hovedledningen om et par år, men da vi fik nys om, at Lejre Kommune planlægger at renovere Hovedgaden til næste år, valgte vi at fremrykke arbejdet, forklarer Søren Toft Nielsen, formand i Hvalsø Vandværks bestyrelse om arbejdet, der samtidig skal sikre nye vandstik til en del af husejerne på strækningen.

Få trafikale gener
Arbejdet med udskiftningen af den gamle hovedledning strækker sig fra viadukten under jernbanen til rundkørslen ved Roskildevej. Projektet kommer til at foregå i tre etaper og skal efter planen være færdigt omkring juletid.

Ifølge Hvalsø Vandværk bliver det undervejs nødvendigt at spærre krydset Hovedgaden/Søvej af i en periode, men derudover kan opgaven løses uden at trafikken sættes i stå.

- Der bliver tale om en såkaldt underboring, hvilket betyder, at vi ikke behøver grave op - kun ved de boliger, hvor vi skal skifte stik. Trafikanterne vil opleve, at Hovedgaden indsnævres en smule undervejs, men vi vil bestræbe os på at være mindst muligt til gene, forklarer Jesper Nørgaard, driftsansvarlig ved Hvalsø Vandværk.

Han forklarer, at værket indleder arbejdet med strækningen fra Søtorvet og ned til viadukten. Dernæst gælder det SuperBrugsen-Søtorvet og til sidst SuperBrugsen-Roskildevej.

Hvalsø Vandværk er etableret i 1961 og leverer vand til cirka 2100 i Hvalsø og Kisserup. Vandværket er ikke påvirket af den verserende forureningssag, der har ramt Roskilde og dele af Lejre Kommune.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk