5. december 2020
Lørdag mødtes unge fra Lejre Kommune med Kommunalbestyrelsen for at drøfte de 15-30-åriges muligheder for at sætte deres præg på kommunen. Foto: Mari Schmidt, Futureland.
gallery icon

Se billedserie

Lørdag mødtes unge fra Lejre Kommune med Kommunalbestyrelsen for at drøfte de 15-30-åriges muligheder for at sætte deres præg på kommunen. Foto: Mari Schmidt, Futureland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge satte dagsordenen på høstfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge satte dagsordenen på høstfestival
Opdateret 14. september 2020 kl. 14:42
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. september 2020 kl. 14:09

Lejre: Under lørdagens Lejre Høstfestival gik unge Lejreborgere på scenen til det årlige lokalpolitiske folkemøde i Domus Felix, hvor de havde inviteret politikerne til dialog.

Under temaet 'grønne ungefællesskaber' blev der sat fokus på studieboliger, de unge som ressource i Lejres grønne dagsorden og ikke mindst samarbejde på tværs af miljøer og generationer.

Alle partier var mødt op og efter indledende tale fra borgmester Carsten Rasmussen (S), og mindre humoristiske forstyrrelser ved teatergruppen "de skøre strømere", blev debatten skudt i gang med politikernes egne eksempler på, hvilke ungeinitiativer de gerne vil se i Lejre. Til trods for anderledes rammer og fysisk afstand var stemningen rigtig god og energisk.

- Det er ikke hver dag vi får mulighed til at mødes med repræsentanter for alle partier. Den dialog der opstår, når vi har tid sammen, er så vigtig. Der er et stort potentiale i os unge mellem 15 og 30 år. Vi er bare nødt til at tænke rammerne anderledes. Når man er barn i Lejre Kommune, er der masser af gode rammer for aktiviteter. Både kommune, skole, forældre og foreningsliv er på banen. Der bliver bygget boliger til børnefamilierne, og de der har mulighed for at købe hus selv. Men os unge mellem 15 og 30 har ikke helt samme mulighederne. Vi er måske for gamle til de klassiske fritidsaktiviteter, og for unge til at etablere os. Dermed falder vi mellem to stole, og bliver måske lidt for hurtig glemt. Men vi har masser at byde ind med. Både i forhold til klima, iværksætteri og kultur. Nu håber jeg, at vi har vist politikerne i Lejre, at vi vil fællesskabet, og at vi kan arbejde mod nogle fælles god mål, så Lejre også bliver vores sted, siger Nanna Andrea Søderlind Bruun, en af de unge initiativtagere til lørdagens lokalpolitiske folkemøde.

Debatmødet høstede ligeldes roser fra Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Det var super! Der var masser af energi og velvilje, og jeg er helt sikker på, at dette kan blive startskuddet til gode drøftelser i kommunalbestyrelsen, lød det fra borgmesteren.

Tip os


mcred@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk