15. maj 2021
En række borgere i Lejre Kommune er blandt ofrene i en omfattende svindelsag, der nåede sin afslutning mandag ved Retten i Roskilde. Foto Katrine Wied.
En række borgere i Lejre Kommune er blandt ofrene i en omfattende svindelsag, der nåede sin afslutning mandag ved Retten i Roskilde. Foto Katrine Wied.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge mænd dømt for masse-svindel: Ældre i Lejre og Tølløse blandt ofrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge mænd dømt for masse-svindel: Ældre i Lejre og Tølløse blandt ofrene
Opdateret 14. april 2021 kl. 13:27
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. april 2021 kl. 12:55
Af Holger Vincents

Lejre Kommune og Tølløse: En hurtig søgning på internettet efterfulgt af et telefonopkald.

Sådan bar fire nu dømte svindlere sig ad, da de franarrede tusindvis af kroner fra en lang række ældre mennesker på Sjælland sidste efterår.

Blandt ofrene for svindlen er syv personer fra Lejre Kommune, mens én bor i Tølløse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Mediecentret.

Mandag blev de fire mænd, der er i alderen 18-23 år, idømt fængselsstraffe på op til halvandet års fængsel ved Retten i Roskilde. En af de dømte udbad sig betænkningstid, mens de øvrige valgte at modtage dommen.

Sagen blev ført som en tilståelsessag, og de fire mænd er dømt for i alt 56 bedrageriforhold, mens det samlede svindeludbytte lyder på cirka 770.000 kroner.

Samme skabelon

Firkløverets vej til de mange kontanter blev tilrettelagt efter samme skabelon:

Først en søgning på nettet efter borgere og primært kvinder med ældre fornavne. Ifølge politiet var særligt "Grethe" en favorit blandt de opfindsomme forbrydere.

Dernæst ringede mændene deres ofre op under påskud af at være fra banken. Beskeden til de ældre lød som oftest, at der var problemer med deres betalingskort, eller at der var foretaget mistænkelige transaktioner på deres konti.

På den måde fik svindlerne udleveret oplysninger og koder til de forurettedes netbank, ligesom de i visse tilfælde ligefrem troppede op på de ældres adresser for at få udleveret betalingskort og koder.

Ofre fra Lejre og Tølløse

Under retssagen er det kommet frem, at de nu dømte mænd begik den opfattende svindel i løbet af fem uger sidste efterår. Undervejs benyttede de sig desuden af såkaldte "mulddyr" i et forsøg på at sløre pengesporene. I jagten på hurtige penge gik det undervejs ud over i alt otte borgere fra Lejre Kommune og Tølløse. Tre fra Lejre, to i Kirke Hyllinge, mens tre ofre kom fra henholdsvis Osted, Kirke Såby og Tølløse.

29. oktober 2020 klappede politiets fælde dog, og siden da har de fire mænd siddet varetægtsfængslet.

Mandag faldt hammeren så ved retten, hvor en 18-årig mand fik ét års fængsel, mens to mænd på henholdsvis 19 og 21 år hver især fik ét år og tre måneder. Den ældste af de dømte, en 23-årig, fik den hårdeste straf blandt på halvandets års fængsel. Kun den 21-årige udbad sig betænkningstid, efter dommeren havde talt, mens de øvrige modtog rettens afgørelse.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk