1. juni 2020
Uddeler Kim Kanstrup i SuperBrugsen Hvalsø har haft betydeligt flere kunder end normalt, men forsikrer, at der nok skal være varer på hylderne også i dagene og ugerne fremover.
Uddeler Kim Kanstrup i SuperBrugsen Hvalsø har haft betydeligt flere kunder end normalt, men forsikrer, at der nok skal være varer på hylderne også i dagene og ugerne fremover.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulydige danskere: Hamstrer uden grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulydige danskere: Hamstrer uden grund

Trods anbefalinger om at bevare roen, har der været travlhed i supermarkederne

Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. marts 2020 kl. 12:28
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det går helt amok. Jeg synes, det er fuldstændigt åndssvagt - og der er jo ingen, der har sagt, at man skider i bukserne, hvis man får coronavirus. Men folk hamstrer toiletpapir i store mængder, siger Michael Bjerre Ascanius, der er købmand i Meny i Kirke Hyllinge.

Umoden opførsel

Han undrer sig over, hvad folk ikke har forstået efter pressemødet onsdag aften, hvor statsminister Mette Frederiksens netop opfordrede til at handle som normalt.

- Folk har åbenbart ikke forstået, at de ikke skal hamstre. Det er lige som, når man siger til sine teenagere, at de kun skal drikke én bajer til festen - og så drikker de seks. Hvis det bliver ved på denne måde, så kommer der en restriktion oppefra, fortsætter købmanden, som er i tæt kontakt med hovedkontoret i disse dage.

Michael Bjerre Ascanius får snart en ny leverance af håndsprit, og det er som bekendt nærmest umuligt at opdrive.

- Så det sætter vi restriktioner på, for det skal alle have lov til at købe, siger købmanden, der allerede havde nået over 50 procent af dagens omsætning kl. 10 torsdag formiddag.

Tryk på hele dagen

Også i Super Brugsen i Tølløse har uddeler Henrik Lassen oplevet en stor efterspørgsel på basisvarer som ris, pasta, gær og toiletpapir. Samtidig er kundestrømmen markant ændret.

- Mange er blevet hjemme fra arbejde, og der er derfor et jævnt tryk hele dagen, og knap så meget sidst på dagen, hvor folk normalt får fri, forklarer han.

Uddeleren forventer, at de kommende dage bliver travle i SuperBrugsen, og selv om der stadig er masser af varer på hylderne, så tynder det ud i basisvarerne.

- Vi kommer til at løbe tør for visse varer i dag, erkender Henrik Lassen, som dog føler sig godt rustet til de kommende dage.

- Vi er ved godt mod, og vi har en vigtig rolle i denne proces. Vi er helt gearede til at kæmpe for at have varer på hylderne også i de kommende dage, forsikrer han.

Ingen panik i Hvalsø

I SuperBrugsen i Hvalsø var der allerede forøget aktivitet inden pressemødet onsdag aften, og der var ventende kunder foran butikken, da den åbnede torsdag morgen.

- I dag har vi haft travlt svarende til den 23. eller 24. december. Men alt er stille og roligt, og vi har masser af varer i butikken. Gær er lidt hårdt ramt, men vi har fået mere gær i dag, og vi får mere fredag. Og vi har masser af færdigbagt brød, så der er ingen, der kommer til at sulte, smiler uddeler Kim Kanstrup, der også er i løbende kontakt med COOP.

- Aftalen er, at butikkerne heller ikke får lov at hamstre. Alle butikker får deres normale vareflow, og vores forsyningskæder er helt normale, forsikrer han.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk