26. september 2020
Hvalsø Bibliotek får i fremtiden en ny rolle som Byens Hus.
Hvalsø Bibliotek får i fremtiden en ny rolle som Byens Hus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udviklingen af Hvalsø fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingen af Hvalsø fortsætter
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. november 2019 kl. 07:11
Af Holger Vincents

Hvalsø: Et nyt medborgerhus og en videreførelse af den igangværende udvikling af Hovedgaden.

Det blev konklusionen på sidste uges kommunalbestyrelsesmøde, hvor politikerne besluttede at frigive godt 650.000 kroner til to byfornyelsesprojekter i det centrale Hvalsø.

Begge projekter, der nu er bevilliget penge til, er undfanget af byudviklingsprojektet Bysamarbejdet Hvalsø, hvor lokale borgere indtager en hovedrolle.

Det ene går i al sin enkelthed ud på at videreføre arbejdet med at udvikle Hovedgaden ved at øge det nuværende budget til ekstern rådgivning med 185.000 kroner.

Det andet projekt, der tegner sig for de resterende 460.000 kroner, er derimod lidt af en nyskabelse. Den lille halve million skal således sætte gang i etableringen af et såkaldt 'Byens Hus', som får adresse i en del af det nuværende Hvalsø Bibliotek på Skolevej.

Ambitionen med det nye medborgerhus er i første omgang at bidrage til den fortsatte udvikling af Hvalsø og samtidig skabe en ny base for Bysamarbejdet, der ikke har haft et fast tilholdssted siden 2016, hvor Projektkontoret i Hovedgaden lukkede.

Tilgængelighed i fokus
I forbindelse med Kommunalbestyrelsens behandling af sagen tirsdag aften, tog Martin Stokholm (S) ordet for at slå et slag for, at alle borgere tænkes ind i det nye mødested.

"Vi skal have vendt den her med Handicaprådet, for det kan meget vel være, at de vil smide penge i projektet. På den måde sikrer vi også, at projektet er lovligt", lød det fra kommunalbestyrelsesmedlemmet med henvisning til den såkaldte tilgængelighedspulje som Handicaprådet råder over. En pulje der kan bringes i spil i forbindelse med nye kommunale anlægsprojekter for at sikre fornuftige adgangsforhold.

Den melding vandt genklang hos både Enhedslisten og borgmester Carsten Rasmussen (S).

"Det er en god idé, og selvfølgelig følger vi loven", fastslog sidstnævnte med henvisning til Lejre Kommunes handicappolitik, der skal sikre, at alle politiske beslutninger tager hensyn til borgere med handicap.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk