18. april 2021
Det er nødvendigt at få gjort noget ved trafikken på Bispegårdsvej i Lejre by, mener Enhedslistens Ivan Mott, der giver naboerne til vejen ret i bekymringen. Privatofoto.
Det er nødvendigt at få gjort noget ved trafikken på Bispegårdsvej i Lejre by, mener Enhedslistens Ivan Mott, der giver naboerne til vejen ret i bekymringen. Privatofoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: - Vi bliver nødt til at gøre noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: - Vi bliver nødt til at gøre noget
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. marts 2021 kl. 06:15
Af Holger Vincents

Lejre: En gruppe borgere rammer hovedet på sømmet, når de slår til lyd for, at der bør lægges en dæmper på trafikken i Lejre by, hvor 2300 bilister dagligt kører for stærkt på Bispegårdsvej.

Det mener Enhedslistens Ivan Mott, formand for Udvalget for Teknik & Miljø, der oplyser, at han allerede har modtaget en henvendelse fra de lokale.

- Vi bliver nødt til at gøre noget, og jeg mener, vi kan nå målet med relativt enkle midler, siger formanden.

Ivan Mott tilføjer, at han i første omgang vil stikke en føler ud på denne uges udvalgsmøde for at få afklaret, om der er politisk vilje til at få sat en stopper for blandt andet den alt for høje fart forbi Allerslev Skole og Lejre Hallen.

Bekymrede borgere

Gruppen af Lejre-borgere gav i sidste uges avis udtryk for, at de er stærkt bekymrede over, at antallet af biler, ifølge tal fra kommunen, stiger med hele otte procent om året.

På Bispegårdsvej er der, foruden den generelle trængsel, det store problem, at mere end seks ud af ti bilister dagligt træder for hårdt på speederen. Ti procent kører endda så stærkt, at de står til et klip i kørekortet. Det afslører en trafikmåling, som Lejre Kommune fik foretaget i 2019. Den udvikling skal ændres, fastslår Ivan Mott.

- Jeg har fuld forståelse for de berørte borgeres bekymring, når man kigger på fakta. Der er mange hastighedsoverskridelser på Bispegårdsvej. Så kan man mene, at en gennemsnitshastighed omkring 55 km/t ikke er meget, men der er mange, der kører stærkere. Og man skal huske på, at kører man 60 km/t i stedet for 50 km/t, øges bremselængden væsentligt, siger politikeren.

Foreslår byport

I forsøget på at få nedbragt andelen af fartsyndere foreslår de lokale i et brev til kommunen, at der etableres en byport ved indkørslen til Lejre by via Bispegårdsvej, så bilisterne i højere grad bliver gjort opmærksomme på, at de kører ind i en byzone. Et andet forslag lyder på to fodgængerovergange i henholdsvis krydsene Bøgebakken/Store Holmsager og Toftegårdsvej/Bispegårdsvej. Begge idéer får positive ord med på vejen fra formanden for Udvalget for Teknik & Miljø.

- Man kunne lave en løsning, som man kender det fra Gl. Lejre. Det kunne være nogle bump, beplantning, eller andre hastighedsdæmpende foranstaltninger, lyder reaktionen på forslaget fra Ivan Mott.

Kommunalbestyrelsesmedlemmet afviser, at det er uholdbart, hvis man ender med at gøre det vanskeligere og mere tidskrævende for Lejres mange bilister at komme fra a til b.

- Tværtimod håber jeg, at den her sag kan give stof til eftertanke, så flere pendlere får lyst til at sadle om og hoppe over i toget, siger Ivan Mott.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk