24. februar 2020
Tilbage i november måned mødtes udvalgsformand Ivan Mott (EL), der ses til venstre i billedet, med en gruppe borgere på Skovvej i Hvalsø. Arkivfoto: Holger Vincents.
Tilbage i november måned mødtes udvalgsformand Ivan Mott (EL), der ses til venstre i billedet, med en gruppe borgere på Skovvej i Hvalsø. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt bom fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt bom fjernes
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 21. januar 2020 kl. 13:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Lejres politikere har valgt at lytte til de lokales protester og fjerner nu den bom, der siden april 2019 har spærret indkørslen til Skovvej fra Ny Ringstedvej.

- Det har vi valgt at gøre af flere grunde. Blandt andet på politiets anbefaling, fordi der sker en masse utilsigtede hændelser og nærved-ulykker derude i dag, lyder forklaringen fra Ivan Mott (EL), formand for Udvalget for Teknik og Miljø, der forventer at bommen vil være fortid om én til to måneder.

Det er et enigt udvalg, som står bag beslutningen om at ophæve spærringen. Til gengæld skal Skovvej ensrettes på strækningen fra Elmevej til Ny Ringstedvej, mens hastigheden sænkes fra 50 til 30 km/t. Desuden har udvalget sat administrationen igang med at udarbejde flere forslag til forbedringer af trafiksikkerheden i villakvarteret.

- Det er min klare overbevisning, at vi på den her måde har fundet en løsning, som tilgodeser alle, siger Ivan Mott.

Det var Lejre Kommune, der opsatte bommen på Skovvej for godt ti måneder siden for at imødekomme en gruppe husejere tættest ved Ny Ringstedvej, der dengang klagede over den gennemkørende trafik. Beslutningen blev mødt med stor utilfredshed fra de øvrige beboere i området, der påpegede, at spærringen havde udløst kaotiske tilstande i hele området omkring Skovvej, Elmevej, Ny Ringstedvej og Roskildevej. Borgerne skosede samtidig kommunen for ikke at have ulejliget sig med at orientere om bommen forud for opsættelsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk