20. januar 2021
Mandag aften modtog Midt- og Vestjællands Politi to anmeldelser fra borgere, som kort forhinden havde haft fremmede i røret, der ønskede at hjælpe dem med mulige svindelsager.
Mandag aften modtog Midt- og Vestjællands Politi to anmeldelser fra borgere, som kort forhinden havde haft fremmede i røret, der ønskede at hjælpe dem med mulige svindelsager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ubehageligt opkald: Truende mand ville 'hjælpe' 93-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ubehageligt opkald: Truende mand ville 'hjælpe' 93-årig
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. januar 2021 kl. 11:22

Kirke Såby: Mandag eftermiddag fik en 93-årig kvinde fra Kirke Såby en særdeles insisterende mand i røret, der ønskede at hjælpe kvinden med at få stoppet en uretmæssig hævning fra hendes bankkonti.

Manden, der kaldte sig 'Michael' og også oplyste et ukendt firmanavn, ringede til den 93-årige omkring klokken 17.30.

'Michael' kunne fortælle den ældre kvinde, at der var blevet hævet penge fra hendes konto, men at han kunne hjælpe med at få stoppet ugerningen. Undervejs i telefonsamtalen optrådte den fremmede mand meget insisterende og sagde, at han ville komme hjem til den 93-årige, så de kunne undersøge sagen sammen.

Det tilbud afviste den 93-årige imidlertid, hvorefter 'Michael', ifølge kvinden, blev gradvist mere truende i tonen.

Det endte med at den 93-årige afbrød opkaldet og ringede til sin søn, der anmeldte sagen.

Efterfølgende blev det konstateret, at den 93-årige ikke manglede penge på sin konto. Hun havde ikke givet nogen personfølsomme - eller kontooplysninger til "Michael".

Politiet undersøger nu det mistænkelige opkald, som ordensmagten karakteriserer som et forsøg på bedrageri. Politiet roser i samme ombæring, at den 93-årige afviste forespørgslen og søgte hjælp hos sin søn.

52-årig opfordret til at udlevere personoplysninger

Først på aftenen modtog Midt- og Vestsjællands Politi en lignende anmeldelse om et suspekt opkald.

Denne gang var det en 52-årig mand fra Kirke Såby, der ringede til politiet omkring klokken 19 for at anmelde, at han kort forinden havde afbrudt et mistænkeligt opkald, hvor en mand havde påstået, at der var optaget et lån i den 52-åriges navn.

Manden i telefonen havde bedt den 52-årige om at oplyse sit cpr-nummer og bankoplysninger, hvilket den 52-årige dog havde afvist.

Politiet opfordrer andre borgere, som oplever lignende opkald til at udvise samme sunde skepsis og ikke lade sig overtale, selvom personerne i telefonen kan virke overbevisende. Er man i tvivl om, hvorvidt en henvendelse er reel, skal man kontakte det relevante firma/myndighed eller politiet. Sidstnævnte kan kontaktes på tlf. 114.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk