18. maj 2021
Lejre Stationsbys Vandværks bestyrelse takker Rubi for den store indsats med blomster, rom og visheden om kunne trække på viden fra mere end en levealder i vandets tjeneste. Privatfoto.
Lejre Stationsbys Vandværks bestyrelse takker Rubi for den store indsats med blomster, rom og visheden om kunne trække på viden fra mere end en levealder i vandets tjeneste. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trofast kasserer i vandets tjeneste takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trofast kasserer i vandets tjeneste takker af
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. april 2021 kl. 06:24
Af Holger Vincents

Lejre: Det er et sjældent set engagement, der når sin afslutning, når Lejre Stationsbys Vandværks kasserer Hans Rubi Klausen takker af ved generalforsamlingen senere på året.

'Rubi', som hovedpersonen normalt går under, blev valgt til bestyrelsen i 1981 og har dermed arbejdet for at sikre rent vand i hanerne hos vandværkets 300 forbrugere i Lejre Stationsby i 40 år. Nu er tiden imidlertid inde til at takke af, mener den mangeårige talknuser. Det oplyser Lejre Stationsbys Vandværk i en pressemeddelelse.

- Nu fylder jeg snart 80, og så er det på tide at lade friske kræfter komme til. Jeg har sat mine spor, uddyber Hans Rubi Klausen til Mediecentret.

Friske øjne på regnskabet
Det var da den afgående kasserer flyttede til den dengang nye Lejre-udstykning på Tårnbjerggårdsvej i starten af 1970erne, at han første gang stiftede bekendtskab med det lokale vandværk.

- Vi byggede hus i 1972 og skulle i den forbindelse have lagt vand ind. Det betød, at jeg tog til vandværkets generalforsamlinger. Som revisionsuddannet og ansat ved Told & Skat havde jeg nogle problemer med de regnskaber, der blev fremlagt, og så ved du godt, hvordan det går, fortæller Hans Rubi Klausen om optakten til, at han selv endte med at samle handsken op.

Ifølge Lejre Stationsbys Vandværk har den afgående kasserer ført posten ind i den digitale tidsalder med sikker hånd. Dermed har han medvirket til, at vandværket i dag er veldrevet, har en sund økonomi, moderne tekniske løsninger og frem for alt Lejres reneste vand, lyder det.

Manuelle tider
Og der må siges at være sket en hel del, siden Hans Rubi Klausen udfærdigede sit første regnskab for vandværket tilbage i starten af 1980erne.

- I begyndelsen lavede jeg manuelle beregninger og opkrævninger på hvert enkelt af vandværkets 300 medlemmer. Det er i dag automatiseret, og de senere år har jeg engageret os med Vandværkernes EDB-Service, forklarer Hans Rubi Klausen.

At 'Rubi' har helt styr på talkolonnerne, kan vandværkets kommende kasserer, Jesper Michelsen, godt skrive under på.

Troværdig og ordentlig
Han husker sit første møde med Rubi og Lejre vandværk for 22 år siden, da han som nybagt førstegangshusejer havde et toilet, der løb. Rubi havde i regnskabet været opmærksom på det store forbrug og dukkede derfor op med et venligt råd om at reparere og dermed minimere spild.

- Rubi har, som oplevelsen beskriver, stået for troværdighed, ordentlighed, rettidighed og fremsynethed. Det er gode egenskaber, når man forvalter noget så væsentligt, som almindelige menneskers drikkevand og økonomi, lyder det i pressemeddelelsen fra Lejre Stationsbys vandværk.

Udover det 'våde virke' har 'Rubi' gennem en ligeledes længere årrække indtaget posten som formand og kasserer i Osted/Lejre Skytteforening. Et hverv han også er i færd med at vinke farvel til og derved frigive mere tid til sin hustru og resten af familien, der også tæller to voksne børn.

Tip os


mcred@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk